6ix9ine veroordeeld tot 24 maanden celstraf

Het zal een zenuwslopende dag moeten zijn geweest voor 6ix9ine. De rapper kreeg namelijk vandaag, na meer dan 13 maanden cel, dan eindelijk de uitspraak voor zijn betrokkenheid bij de beruchte New Yorkse gang Nine Trey.

De rechter toonde in zijn slot betoog veel begrip voor de situatie waarin 6ix9ine is beland, maar liet meerdere keren weten dat 6ix9ine er zelf voor heeft gekozen om onderdeel te worden van de gang. Enkele van de delicten zoals bij de schietpartij met Chief Keef en Trippie Red was duidelijk dat 6ix9ine de opdracht zelf gaf tot handelen. Dat 6ix9ine niet zelf de trekker heeft overgehaald maakte het voor de rechter niet minder erg. Voor de rechter is echter wel duidelijk dat 6ix9ine spijt heeft van zijn daden en dat hij door samen te werken met justitie zichzelf een doelwit heeft gemaakt. Zijn getuigenissen hebben ervoor gezorgd dat sleutelfiguren uit deze gang nu voor 20 jaar of langer achter de tralies zijn beland, maar 6ix9ine vandaag vrijuit laten gaan vond de rechter een veel te magere straf.

6ix9ine is veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan de eerste 13 maanden al gezeten zijn. Naast deze celstraf zal de rapper na vrijlating 5 jaar begeleid worden om zich aan te passen aan de maatschappij. Ook moet hij 300 uur maatschappelijk werk doen en de staat een boete van 35.000 dollar betalen.

More Stories
J. Cole reageert op kritiek naar aanleiding van zijn nieuwe track Snow On Tha Bluff