De tien beste freestyles van The Notorious B.I.G.

notorious-big
Het is vandaag alweer 20 jaar geleden dat The Notorious B.I.G. werd doodgeschoten. Bijna twee decennia later is de zaak nog steeds niet opgelost, maar genieten hiphop liefhebbers nog steeds van zijn muziek. Hij zou inmiddels 44 jaar zijn en misschien nog steeds on top zijn. Of misschien zou hij moeite hebben om mee te komen met het huidige klimaat in hiphop. We zullen er helaas nooit achter komen, maar gelukkig zijn er nog genoeg oude beelden van de legende. Dit zijn de tien beste freestyles van Biggie in willekeurige volgorde.

The Notorious B.I.G. bij The Wake Up Show (1 maart 1997)

Ongeveer een week voordat hij om het leven kwam was Biggie te gast bij de Wake Up Show van Sway & Tech. Hij zou daar zijn laatste freestyle ooit doen.

Bed Stuy, Brooklyn Freestyle op 17-jarige leeftijd (1989)

Iedereen die The Notorious B.I.G. enigszins volgt heeft weleens de beelden gezien van een jonge Big Poppa op een hoek in Bed Stuy, Brooklyn, de buurt waar hij vandaan komt.

2Pac & Notorious B.I.G Freestyle

2Pac en Biggie zaten samen in een hotel en terwijl ze dronken aan het worden waren, begon Pac ineens te spittten. Frank White kon natuurlijk niet achterblijven en deed zijn ding.

The Wickedest

Biggie spit een freestyle bij Mister Cee in 1994.

Biggie interview en Freestyle bij Yo MTV Raps 1995

The Notorious B.I.G. was in 1995 te gast bij het populaire programma Yo MTV Raps. Hij werd daar geïnterviewd en deed een freestyle.

Notorious B.I.G. & Lord Finesse optreden in New York City, 1994

Big Poppa en stadgenoot Lord Finesse stonden samen op het podium in New York en Biggie dropte een classic verse.

Biggie & 2Pac “Where Brooklyn At” Freestyle in Madison Square Garden.

In de tijd dat 2Pac en Biggie nog vrienden waren, stonden ze samen met Big Scoob, Shyheim the Rugged Child en Big Daddy Kane op het podium en deden deze freestyle. Uiteindelijk verscheen deze freestyle op The Tunnel mixtape van Funkmaster Flex & Big Kap.

Notorious B.I.G. & Craig Mack Freestyle bij Tim Westwood, 1995

In 1995 verscheen Big Poppa bij Tim Westwood met labelgenoot Craig Mack en ze konden natuurlijk niet weg gaan zonder freestyle.

Notorious B.I.G.& The Lox – Cream Freestyle bij Funkmaster Flex, 1997

Notorious B.I.G. en The Lox sloegen in 1997 de handen ineen om te rappen op de classic Wu Tang beat C.R.E.A.M.

The Notorious B.I.G. & DJ Enuff – Basement Freestyle

Met DJ Enuff achter de draaitafels spit Biggie deze freestyle alsof het niets is.

9 March