Adje legt uit hoe hij denkt dat hiphop in Nederland er in 2025 uitziet

Na vijf geslaagde edities in Rotterdam, strijkt Beats festival en conferentie dit jaar voor het eerst neer in Amterdam. ADE was altijd al een partner van Rotterdam Beats en introduceren nu ADE Beats als onderdeel van het Amsterdam Dance Event. Ook ADE Beats bestaat uit hiphop, bass en beats gerichte feesten zoals Partysquad & Friends in de Rabozaal in de Melkweg. Dit zal het eerste Rebel Yard feest in Nederland zijn met gasten als dancehallsuperster Mr. Vegas uit Jamaica, Ms Dynamite & Maikal X, Diztortion, Stylo G, Ghetts, Bonkaz, Toddla T, Gomes, Yung Felix en Boaz van de Beatz.

In de nieuwe exclusieve talkshow Dutch Beats Innovators, focust ADE Beats op de speciale rol die Nederlandse producers spelen in het creëren van stromingen en geluiden die de wereldwijd de clubscene beïnvloeden. Sprekers in deze all star-line up zijn onder meer bubbling-grondlegger DJ Moortje, Dirty Dutch-voorman Chuckie, tropical bass-kanon Fellow, moombahtonpionier Munchi, future bass-man Ganz, Rebel Yard’s muziekmengers The Partysquad en de grensverleggende hitproducer Boaz van de Beatz.

Ook Puna.nl presenteert een panel tijdens de conferentie, genaamd ‘De Nederlandse HipHop scene in 2025’. Hoe ziet de Nederlandse hiphopscene eruit in 2025? Waar liggen de komende jaren de kansen voor artiesten, labels en muziekprofessionals in een razendsnel veranderende industrie? Puna.nl presenteert een op de nabije toekomst gericht panel waarin een aantal kopstukken uit de nationale scene vooruitblikken. Aan het woord komen Farid Benmbarek (A&R Manager Top Notch), Jiggy Djé (rapper en labeleigenaar Noah’s Ark), Brahim Fouradi (A&R Manager Sony, Manager Cho), Nick Steenge (Manager Kraantje Pappie), Gaétan van de Sande (Gaetan Consultancy) en Koos Groenendijk (Bespoke, manager The Opposites). Belangrijke spelers uit de Nederlandse HipHop scene die allemaal een interessant verhaal te vertellen hebben. Het panel zal plaatsvinden op 16 oktober om 12:00 uur in de Melkweg (M4 Panel Room).

In de aanloop naar het panel spreken we een aantal artiesten die hun visie geven over HipHop in Nederland over 10 jaar. Na Jack $hirak is het nu de beurt aan Adje. Adje is met zijn 33 jaar al wat ouder dan de gemiddelde rapper in Nederland, maar heeft hij dan ook een andere visie? We vroegen hem wat hij over 10 jaar doet, hoe hiphop in Nederland er in 2025 uitziet en meer.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

9 October

4 comments

4 responses to “Adje legt uit hoe hij denkt dat hiphop in Nederland er in 2025 uitziet”

 1. Anonymous says:

  bing Ludo adje sanders bij gtst

 2. tammer says:

  Adje stelt terecht vast dat NL succesrappers vrijwel niet op de (mainstream) radio gedraaid worden. logisch, want radio gaat niet over de populairste track, maar over nummers die de minste mensen afstoten (amerikaanse standaard meuk dus). Dat verandert alleen met taalquota zoals je in een aantal Europese landen hebt gezien die dat systeem kennen.
  Ook eens met Adje, dat radio steeds irrelevanter gaat worden (voor muziek dan) , en eigenlijk al is. Zo kent elke Nederlander Opgezwolle of Fresku alhoewel die nauwelijks zijn gedraaid.

 3. westpunt says:

  Dat is toch gewoon hoe het werkt tegenwoordig. “If you can’t do it live don’t do it at all” !

Leave a Reply

Your email address will not be published.