Advocaat SFB vraagt om vrijlating van Frenna en Priceless

sfb-bigmanthing

Volgens NOS heeft de advocaat van SFB, Humphrey Schurman, gisteren aan de rechter-commissaris gevraagd om twee van hen vrij te laten.

Dit heeft de advocaat gevraagd omdat er volgens hem geen enkel bewijs is dat Frenna en Priceless zich schuldig hebben gemaakt aan seks met een minderjarige of aan het maken en verspreiden van kinderporno.

KM is de enige die toegegeven heeft dat hij seksueel contact heeft gehad met het meisje dat toen 15 was, maar hij was toen zelf 17. Hij geeft ook aan dat Frenna en Priceless er niet bij betrokken waren. “De situatie rond KM is ingewikkelder omdat hij zelf heeft toegegeven dat hij seks met het meisje heeft gehad”, zegt Schurman tegen de NOS. “Maar hij wist niet hoe oud ze was. Bovendien zou het meisje vier maanden later 16 worden, en dan is seks niet meer strafbaar.”

De advocaat hoopt dat de rechter-commissaris inziet dat er geen sprake is van seksueel misbruik van een minderjarige. Het meisje heeft intussen zelf ook toegegeven dat er geen sprake is geweest van pedofilie of dwang. “Ik heb er daarom vertrouwen in dat ook KM niet lang meer vastzit”, zegt Schurman. “Maar alles op zijn tijd.”

Als de rechter-commissaris meewerkt zouden Frenna en Priceless aankomende maandag weer op vrije voeten kunnen zijn.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiƫle playlist op Spotify.

7 January

0 comments

Leave a Reply

Laat als eerste een comment achter

avatar
500
 
wpDiscuz