Akwasi en Leeroy (Zwart Licht) leggen uit hoe zij denken dat hiphop in Nederland er in 2025 uitziet

Na vijf geslaagde edities in Rotterdam, strijkt Beats festival en conferentie dit jaar voor het eerst neer in Amterdam. ADE was altijd al een partner van Rotterdam Beats en introduceren nu ADE Beats als onderdeel van het Amsterdam Dance Event. Ook ADE Beats bestaat uit hiphop, bass en beats gerichte feesten zoals Partysquad & Friends in de Rabozaal in de Melkweg. Dit zal het eerste Rebel Yard feest in Nederland zijn met gasten als dancehallsuperster Mr. Vegas uit Jamaica, Ms Dynamite & Maikal X, Diztortion, Stylo G, Ghetts, Bonkaz, Toddla T, Gomes, Yung Felix en Boaz van de Beatz.

In de nieuwe exclusieve talkshow Dutch Beats Innovators, focust ADE Beats op de speciale rol die Nederlandse producers spelen in het creëren van stromingen en geluiden die de wereldwijd de clubscene beïnvloeden. Sprekers in deze all star-line up zijn onder meer bubbling-grondlegger DJ Moortje, Dirty Dutch-voorman Chuckie, tropical bass-kanon Fellow, moombahtonpionier Munchi, future bass-man Ganz, Rebel Yard’s muziekmengers The Partysquad en de grensverleggende hitproducer Boaz van de Beatz.

Ook Puna.nl presenteert een panel tijdens de conferentie, genaamd ‘De Nederlandse HipHop scene in 2025’. Hoe ziet de Nederlandse hiphopscene eruit in 2025? Waar liggen de komende jaren de kansen voor artiesten, labels en muziekprofessionals in een razendsnel veranderende industrie? Puna.nl presenteert een op de nabije toekomst gericht panel waarin een aantal kopstukken uit de nationale scene vooruitblikken. Aan het woord komen Farid Benmbarek (A&R Manager Top Notch), Jiggy Djé (rapper en labeleigenaar Noah’s Ark), Brahim Fouradi (A&R Manager Sony, Manager Cho), Nick Steenge (Manager Kraantje Pappie), Gaétan van de Sande (Gaetan Consultancy) en Koos Groenendijk (Bespoke, manager The Opposites). Belangrijke spelers uit de Nederlandse HipHop scene die allemaal een interessant verhaal te vertellen hebben. Het panel zal plaatsvinden op 16 oktober om 12:00 uur in de Melkweg (M4 Panel Room).

In de aanloop naar het panel spreken we een aantal artiesten die hun visie geven over HipHop in Nederland over 10 jaar. Na Jack $hirak en Adje is het nu de beurt aan Leeroy en Akwasi van Zwart Licht. Leeroy en Akwasi hebben samen met producer Hayzee inmiddels drie Zwart Licht albums uitgebracht en ook los van elkaar timmeren ze aan de weg. Zo startte Akwasi het label Neerlands Dope en bracht hij zijn album ‘Daar Ergens’ uit. We spraken de rappers over hoe zij denken dat hiphop er over 10 jaar uitziet in Nederland en waar zij zelf denken te staan in 2025.

13 October