Al deze Cash Money artiesten brachten nooit een album uit onder het label

Als Birdman een nieuwe artiest binnen haalt zegt hij altijd iets in de zin van; “Ik wist dat het een ster was”. Als je dat hoort als artiest dan denk je dat het wel goed komt bij je nieuwe label. Bij Cash Money records is dat echter niet altijd het geval. De bekendste gevallen van artiesten die hun album niet uit kunnen brengen door Birdman zijn natuurlijk Lil Wayne en Tyga (die inmiddels een release geforceerd heeft), maar zij hebben tenminste al een aantal albums uitgebracht onder het label. Er zijn echter veel artiesten die nog steeds uitkijken naar hun eerste alb . Sommigen zijn net getekend, anderen zitten al jaren bij het label en hebben nog steeds geen release date.

bowwow

Bow Wow:

Bow Wow begon in eind jarig 90 als Lil Bow Wow en bracht in 2000 zijn debuutalbum ‘Beware of Dog’ uit. 9 jaar later had Bow Wow de Lil laten vallen en tekende hij bij Cash Money records. Hij kondigde zijn album ‘Underrated’ aan en sindsdien is het meerdere malen uitgesteld. Bow Wow heet tegenwoordig Shad Moss (zijn echte naam) en doet voornamelijk TV werk. Het ziet er naar uit dat hij niet meer zoveel geeft of het album überhaupt nog uitkomt, want hij is momenteel succesvol op andere vlakken.

busta-rhymes-e1336491956705

Busta Rhymes:

Busta Rhymes tekende in 2012 in de nadagen van zijn carrière bij Cash Money. Het begin was veel belovend, want hij bracht een mixtape uit in samenwerking met Q-Tip genaamd ‘The Abstract and the Dragon’ die goed ontvangen werd. Het vervolg zou het album ‘E.L.E. 2’ zijn, maar het enige wat we daarvan tot nu toe gehoord hebben is de single ‘Calm Down’ met Eminem. Een release dat is nog steeds een mysterie.

brisco-sm

Brisco:

Brisco is niet zo een bekende naam als voorgaande 2, maar zit al sinds 2007 bij Cash Money. Sinds die tijd is hij verschenen op DJ Khaled’s ‘Listennn’, Rick Ross’ ‘Port of Miami’, Lil Wayne’s ‘Da Drought 3’ en ‘Tha Carter 3’. Er is verder niets bekend over zijn album Street Medicine.

Caskey

Caskey:

Caskey luisterde vroeger naar Metal en nadat hij Nas ontdekte ging hij een hele andere kant op. Hij werkte aan zijn raps en bracht een aantal mixtapes uit. Zijn laatste, No Complaints, kwam onder de aandacht van Birdman die hem in 2012 tekende en sindsdien is er niets meer gehoord van de rapper.

chanelwestcoast

Chanel West Coast:

Yep, Chanel West Coast, die dame die op de bank zit bij het tv programma ‘Ridiculousness’ om mee te lachen, is getekend bij Cash Money. In 2013 werd ze getekend bij het Young Money gedeelte van Cash Money, zo belandde ze op ‘Rise Of An Empire’, het compilatiealbum van Young Money. Ze heeft inmiddels 3 singles uitgebracht en het album zou dit jaar uit moeten komen.

euro-i-know-my-name-music-video

Euro:

In 2013 tekende Lil Wayne Dominicaanse rapper Euro na slechts 1 verse gehoord te hebben. Inmiddels heeft Euro meegewerkt aan ‘Rise Of An Empire’, stond hij op ‘FWA’ en heeft hij een EP uitgebracht genaamd ‘July’. Het wachten is nu op een album.

flow-f1a76f66cca677c6e628d9ca58a6c8fc

Flow:

New Orleans rapper Flow sloot zich in 2012 aan bij Young Money en verscheen op Sorry 4 The Wait en Rise Of An Empire. in 2013 werd hij gearresteerd op verdenking van moord en sindsdien is er niets meer uitgekomen.

guddagudda

Gudda Gudda:

Gudda Gudda kan inmiddels als een veteraan gezien worden, ook al komt hij niet echt vooruit. Hij zit sinds 2005 bij Cash Money en zijn enige moment of shine was zijn bijdrage aan de hit ‘Bedrock’. Verder bracht hij een mixtape serie genaamd Guddaville uit.

Cory Gunz:

Cory Gunz z’n verse op ‘6 foot, 7 foot’ van Lil Wayne was 1 van de weinige hoogtepunten van ‘Tha Carter IV’ en het leek de doorbraak van de rapper te betekenen. Hij tekende in 2011 en bracht in 2013 de mixtape ‘ Datz WTF I’m Talkin’ Bout’ uit. De rapper verscheen vervolgens in de serie ‘Love & Hip Hop’ naast zijn vader en niemand heeft nog muziek van hem gehoord.

parishilton

Paris Hilton:

Niemand weet waarom, maar in 2013 tekende Paris Hilton een deal bij Young Money. Onder het label bracht ze de single ‘Good Times’ uit die het niet heel goed deed. Ondertussen verdient de reality show ster bakken met geld als DJ, dus de verwachting is dat een album er voorlopig niet aan komt.

liltwist

Lil Twist:

In 2007 werd Lil Twist door Lil Wayne gezien als de nieuwe tienersensatie uit Texas. Inmiddels zijn we 8 jaar verder en is er niets noemenswaardigs uitgekomen van de rapper. Terwijl hij al bijna net zolang als Gudda Gudda rondhangt bij sterren als Lil Wayne, Drake en Nicki Minaj heeft hij nog nooit een top 100 hit gehad.

Limp-Bizkit-2012

Limp Bizkit:

Cash Money zoekt het ook soms buiten hiphop. Zo tekenden ze in 2012 de rock band Limp Bizkit. Al was de groep niet vreemd met het genre, ze maakten bijvoorbeeld een remix van hun track ‘Rollin’ met rappers en werkten samen met Method Man op ‘N2gether Now’. De relatie tussen de band en het label is nog niet echt een succes gebleken. Ze brachten twee singles uit onder het label, maar hebben op de radio gezegd dat ze inmiddels vertrokken zijn. Op de site van het label staan ze echter nog steeds als artiesten vermeld.

chistrinamillian

Christina Milian:

Christina Milian werd begin 2000 bekend toen ze op ‘Between Me & You’ van Ja Rule verscheen. In 2004 had ze nog een hit met ‘Dip It Low’ en in 2012 besloot Lil Wayne haar te tekenen bij Young Money. Ze heeft gezegd dat Lil Wayne haar adviseert, maar een album lijkt voorlopig niet in het verschiet.

www.jasonshaltz.com

Mystikal:

Mystikal was onderdeel van het mega succes van No Limit in de jaren 90 en begin 2000. In 2004 verdween de rapper voor 6 jaar achter de tralies en kreeg zijn carrière een flinke opdonder. In 2011 kwam hij bij Cash Money, maar in 2012 moest hij weer de gevangenis in. Het lijkt erop dat Mystikal de weg naar succes weer heeft gevonden met zijn ‘Feel Right’single met mark Ronson. Een album lijkt echter nog ver weg, helemaal nu er geruchten rond gaan dat hij niet meer bij Cash Money zit.

11 August