Ali B bespreekt 20 jaar Nederlandse HipHop bij De Wereld Draait Door

Er wordt vaak gezegd gezegd dat Nederlandstalige HipHop in 1995 ontstaan is, mede door het album ‘Afslag Osdorp’ van Osdorp Posse, de single Spraakwater van Extince en de geboorte van Top Notch. Dit jaar zou het genre dus 20 jaar bestaan en De Wereld Draait Door greep dit aan om het te vieren. Ze nodigden Ali B uit om een ‘college’ te geven over 20 jaar ‘nederhop’. Ali bespreekt Osdorp Posse, Extince, de Zwolle movement, hiphop uit Amsterdam en Rotterdam om uiteindelijk bij Ronnie Flex te eindigen. In 12 minuten worstelt hij zich door 20 jaar muziek en probeert iedereen de props te geven die zij verdienen.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

8 December

23 comments

Leave a Reply

23 Comments Aan "Ali B bespreekt 20 jaar Nederlandse HipHop bij De Wereld Draait Door"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Tsjah
Gast
Tsjah

Ik vind niet dat hij in deze positie moet staan om 20(?) jaar Nederhop onder de loep te nemen. Hij heeft nou eenmaal zijn straat imago verkocht aan een knuffel Marokkaan. Ik vind zijn knowledge te oppervlakkig. Laat U-niq of Def P dit soort dingen doen.

5713
Gast
5713

Hij is de enige rapper met die power in de mainstream en het is een mocro accepteer gwn

g
Gast
g

Tja, Ali kon in zo’n korte tijd onmogelijk alle rappers behandelen die de afgelopen 20 jaar iets hebben betekend. Persoonlijk vind ik Hef veel belangrijker dan Feis voor Rotterdam. D-men en Negativ voor Amsterdam, Nino.. Wel leuk item verder. Doet me beseffen hoe goed we het vroeger hadden man. Al die rappers waren gruwelijk, nu hebben we shit als Ronnie Flex, Lil Kleine, Ismo, Lijpe Mocro, Bankpioniers, Rambo… allemaal commerciële troep.

Frans Olie
Gast
Frans Olie

Leuk gedaan. Maar persoonlijk had ik toch echt U-NIQ genoemd als leider van Rotterdam. Die jongen is een grondlegger, Winne heeft ooit een album uitgebracht en that’s it.

Barra
Gast
Barra

In ieder geval DuvelDuvel ook even vernoemen

randstanddrugslab
Gast
randstanddrugslab

thc had meer aandacht mogen krijgen

Vervelend
Gast
Vervelend

U-niq wordt niet genoemd, maar bij de aankondiging van Ali over Rotterdam zie ik wel U-niq op de achtergrond #Scherp

THC
Gast
THC

Ik weet nog dat THC op de box kwam, die shit was dope! Blijven aanvragen.

Djajajaja
Gast

Volgens mij vergeet ie alleen The Opposites te noemen (alhoewel Dom, Lomp En Famous wel eventjes voorbij komt). Verder redelijk compleet verhaal dacht ik zo.

Ali nee
Gast
Ali nee

Naa man kan echt niet dit.. opzich snap ik wel dat je te weinig tijd hebt enzo maar hef, jiggy, duvel, akwasi, etc etc etc
zoveel mensen niet benoemd en zoveel onterechte mensen wel..

ewa
Gast
ewa

THC RECORDZ !!

ewa
Gast
ewa

ali je bent wel een viezerik man je hebt nog nooit iets met Rocks van thc gemaakt geen volle toeren niks ?? thc was echte rap

Sam
Gast
Sam

wel maatje rbdjan

PUMA-PUMA-PUMA
Gast

Erg netjes gedaan. Ik mis alleen rotjoch! 101 barz is jarenlang grootste en vrijwel enige relevante platform geweest in Nederlandse hiphop.

Sander
Gast
Sander

Zeker waar

Glock44
Gast
Glock44

THC recordz heeft echt kk veel verandering gebracht voor straatrap!! hij moest ook wat creds aan D-men geven voor de straatremixes toen die shit werd overal gepompt..

Anonymous
Gast
Anonymous

Je mist een hele tak van Jiggens zijn mannen, Rapformatie D-MEN, Hydroboys, Dret en Krulle en veel meer andere rapper. Heeft te maken met de “te” korte spreektijd. In ieder geval wel een mooie samenvatting van de man Ali.

Sooo
Gast

LSD Zaanstad!

djonez
Gast
djonez

WAAR DE FOK IS HEF

Sander
Gast
Sander

SNAPJE!

De Volle
Gast
De Volle

Beter gaat Ali in samenwerking met wat grootmeesters een uitgebreid college in de Nederlandse Hiphop geven. In reallife of in een televisie special.
Ik weet dat ik, en ik dan dat veel mensen, dit heel graag zouden zien.

En waarom Ali? Die man kan praten, is officieel een Bekende Nederlander, is een goede zakenman en het belangrijkste, heeft verstand van zaken. Kent en begrijpt de scene. Mensen zijn gewend aan Ali op tv en zelfs mensen die niet heel geïnteresseerd zijn in de Nederlandse Hiphopscene kijken zijn programma’s en worden zo bekender met het wereldje.

ewa
Gast
ewa

Tog THC RECORDZ de eerste en de beste !

Defrhymzz
Gast
Defrhymzz

Goeie uiteenzetting ali maar HEF vergeten kan echt niet, heb je beef ofso

wpDiscuz