Ali B bespreekt 20 jaar Nederlandse HipHop bij De Wereld Draait Door

Er wordt vaak gezegd gezegd dat Nederlandstalige HipHop in 1995 ontstaan is, mede door het album ‘Afslag Osdorp’ van Osdorp Posse, de single Spraakwater van Extince en de geboorte van Top Notch. Dit jaar zou het genre dus 20 jaar bestaan en De Wereld Draait Door greep dit aan om het te vieren. Ze nodigden Ali B uit om een ‘college’ te geven over 20 jaar ‘nederhop’. Ali bespreekt Osdorp Posse, Extince, de Zwolle movement, hiphop uit Amsterdam en Rotterdam om uiteindelijk bij Ronnie Flex te eindigen. In 12 minuten worstelt hij zich door 20 jaar muziek en probeert iedereen de props te geven die zij verdienen.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

8 December

23 comments

23 responses to “Ali B bespreekt 20 jaar Nederlandse HipHop bij De Wereld Draait Door”

 1. Frans Olie says:

  Leuk gedaan. Maar persoonlijk had ik toch echt U-NIQ genoemd als leider van Rotterdam. Die jongen is een grondlegger, Winne heeft ooit een album uitgebracht en that’s it.

 2. Barra says:

  In ieder geval DuvelDuvel ook even vernoemen

 3. randstanddrugslab says:

  thc had meer aandacht mogen krijgen

 4. Vervelend says:

  U-niq wordt niet genoemd, maar bij de aankondiging van Ali over Rotterdam zie ik wel U-niq op de achtergrond #Scherp

 5. THC says:

  Ik weet nog dat THC op de box kwam, die shit was dope! Blijven aanvragen.

 6. Djajajaja says:

  Volgens mij vergeet ie alleen The Opposites te noemen (alhoewel Dom, Lomp En Famous wel eventjes voorbij komt). Verder redelijk compleet verhaal dacht ik zo.

 7. Tsjah says:

  Ik vind niet dat hij in deze positie moet staan om 20(?) jaar Nederhop onder de loep te nemen. Hij heeft nou eenmaal zijn straat imago verkocht aan een knuffel Marokkaan. Ik vind zijn knowledge te oppervlakkig. Laat U-niq of Def P dit soort dingen doen.

 8. Ali nee says:

  Naa man kan echt niet dit.. opzich snap ik wel dat je te weinig tijd hebt enzo maar hef, jiggy, duvel, akwasi, etc etc etc
  zoveel mensen niet benoemd en zoveel onterechte mensen wel..

 9. ewa says:

  THC RECORDZ !!

 10. ewa says:

  ali je bent wel een viezerik man je hebt nog nooit iets met Rocks van thc gemaakt geen volle toeren niks ?? thc was echte rap

 11. Erg netjes gedaan. Ik mis alleen rotjoch! 101 barz is jarenlang grootste en vrijwel enige relevante platform geweest in Nederlandse hiphop.

 12. Glock44 says:

  THC recordz heeft echt kk veel verandering gebracht voor straatrap!! hij moest ook wat creds aan D-men geven voor de straatremixes toen die shit werd overal gepompt..

 13. Anonymous says:

  Je mist een hele tak van Jiggens zijn mannen, Rapformatie D-MEN, Hydroboys, Dret en Krulle en veel meer andere rapper. Heeft te maken met de “te” korte spreektijd. In ieder geval wel een mooie samenvatting van de man Ali.

 14. Sooo says:

  LSD Zaanstad!

 15. djonez says:

  WAAR DE FOK IS HEF

 16. g says:

  Tja, Ali kon in zo’n korte tijd onmogelijk alle rappers behandelen die de afgelopen 20 jaar iets hebben betekend. Persoonlijk vind ik Hef veel belangrijker dan Feis voor Rotterdam. D-men en Negativ voor Amsterdam, Nino.. Wel leuk item verder. Doet me beseffen hoe goed we het vroeger hadden man. Al die rappers waren gruwelijk, nu hebben we shit als Ronnie Flex, Lil Kleine, Ismo, Lijpe Mocro, Bankpioniers, Rambo… allemaal commerciële troep.

 17. De Volle says:

  Beter gaat Ali in samenwerking met wat grootmeesters een uitgebreid college in de Nederlandse Hiphop geven. In reallife of in een televisie special.
  Ik weet dat ik, en ik dan dat veel mensen, dit heel graag zouden zien.

  En waarom Ali? Die man kan praten, is officieel een Bekende Nederlander, is een goede zakenman en het belangrijkste, heeft verstand van zaken. Kent en begrijpt de scene. Mensen zijn gewend aan Ali op tv en zelfs mensen die niet heel geïnteresseerd zijn in de Nederlandse Hiphopscene kijken zijn programma’s en worden zo bekender met het wereldje.

 18. ewa says:

  Tog THC RECORDZ de eerste en de beste !

 19. Defrhymzz says:

  Goeie uiteenzetting ali maar HEF vergeten kan echt niet, heb je beef ofso

Leave a Reply

Your email address will not be published.