Als je het echt niet meer weet vernoem je je kind toch naar je favoriete rapper

dancing-baby-213153078
Ieder jaar worden alle babynamen die het jaar ervoor gegeven zijn online vrijgegeven. Dat levert altijd bijzondere resultaten op. Vrij simpele als Emma en Liam waren de meest populaire namen in Nederland vorig jaar, maar het kan ook ingewikkelder. Zo kwamen de namen X’Jeàneyshá-Treángelys en Tsz ook voor in de lijst.

Er zijn altijd mensen die hun kind vernoemen naar hun favoriete atleten, acteurs of artiesten en dat gebeurde dit jaar dan ook weer. Behalve dat Kendrick Lamar genomineerd werd voor maar liefst 11 Grammy’s, werden er in Nederland alleen al 3 kinderen Kendrick genoemd. Hiermee wint hij in ieder geval deze strijd van Drake. Er werd namelijk maar 1 kind geboren met de naam Drake. Een andere bekende rivaliteit in de hiphop was die tussen Nas en Jay Z. Die hebben we weer even naar boven gehaald, 4 kids werden Nasir genoemd en 6 baby’s kregen de naam Shawn mee. Er is natuurlijk maar 1 Kanye West, maar in Nederland kruipt in ieder geval 1 baby rond met dezelfde naam als de rapper. De druk is al gelijk hoog voor de Nederlandse Kanye. Wie had gedacht dat RiFF RaFF zo populair zou zijn; er zijn maar liefst 33 baby’s geboren met de naam Riff. Verder zag we al dat The Game vier shows uitverkocht in Nederland, maar nu blijkt ook dat er hetzelfde aantal jongetjes geboren is die dezelfde naam als hij dragen; Jayceon.

De populariteit van Bryson Tiller is immens, dat bleek wel toen al zijn shows binnen enkele minuten uitverkocht waren. Het is dan ook een beetje teleurstellend dat er maar 1 kind Bryson is genoemd. Wie weet loopt dat dit jaar anders. Andere namen van R&B zangers die voorbij gekomen zijn, zijn Jeremih, Majid, D’Angelo (3x) en Jidenna. Van de groep Jodeci is het bekend dat ze baby making music maken, dus zou die ene baby die Jodeci genoemd is verwekt zijn op bijvoorbeeld Freakin’ You?

Ook bij de dames kwamen een aantal opvallende namen voorbij. Ondanks het lastige jaar dat ze achter de rug heeft, zijn er een aantal mensen die vanaf hier een hart onder de riem van Iggy Azalea willen steken. Er zijn namelijk 2 kinderen die nu Iggy heten en er is er 1 die Azalea heet. Haar aartsrivaal Azaelia Banks heeft er ook een naamgenoot bij in Nederland. De vraag is of die twee vriendinnen zouden kunnen worden. Terwijl we nog steeds wachten op het album van Rihanna, weten we wel dat er 3 kinderen naar haar vernoemd zijn in ons land. Ook is er 1 meisje geboren dat Dej (zonder Loaf) heet.

De populariteit van Ronnie Flex en Lil Kleine bevindt zich op een hoogtepunt, maar de vraag is natuurlijk of die 2 kinderen die Ronnie zijn genoemd en die 10 baby’s die Jorik (de echte naam van Kleine) heten, aan hun toe kunnen schrijven. Wat bijna geen toeval kan zijn is de naam Jiggy-Jae, wat verdacht veel lijkt op Jiggy Djé. Ook zijn er 2 jongens geboren die Ares heten.

Als laatste is er ook another one geboren met de naam Khaled en hadden we wel verwacht dat er tenminste 1 baby Future genoemd zou worden.

20 January

X