Amsterdamse rapper moet ruim 70.000 euro betalen na crash met huurauto

Een Amsterdamse rapper zou vorig jaar april een crash hebben gemaakt met een luxe Mercedes C63 AMG. De rapper zou rond het tijdstip van het ongeluk 238 km/u met de auto hebben gereden. De crash zou hebben plaatsgevonden op de A5 bij Schiphol. Volgens AT5 moet de rapper nu een autoverhuurder ruim 71.950 euro schadevergoeding betalen voor het auto ongeluk met een Mercedes C63 AMG.

Volgens AT5 zou de rapper in eerste instantie een andere auto hebben gehuurd voor de opnames van een videoclip, maar daarna zou hij de auto hebben gewisseld voor een Mercedes C63 AMG.

Het autoverhuurbedrijf stelde de rapper aansprakelijk voor de schade. Hier zou de Amsterdammer niet akkoord mee zijn gegaan, omdat volgens hem een klapband de oorzaak van het ongeval was en het ongeval daarom niet zijn schuld was. Echter had het verhuurbedrijf wel voldoende bewijs. Uit de ritgegevens bleek namelijk dat de rapper rond het tijdstip van het ongeluk 238 km/uur reed. De rapper kon bij de rechter echter niet bewijzen dat een klapband de oorzaak was van het ongeluk.

De rechter besloot dat het ongeval is veroorzaakt door de veel te hoge snelheid waarmee werd gereden en niet door een klapband. De Amsterdamse rapper is daarom voor de schade aansprakelijk.

We hebben de zaak via rechtspraak.nl nagekeken en vermoedelijk gaat het om de rapper uit Amsterdam-Noord genaamd, DODO. De Amsterdamse rapper heeft namelijk op 3 april 2020 een auto ongeluk gemaakt op de A5 bij Schiphol. De rapper maakte zelfs een track over de crash genaamd ‘A5’ en die is hieronder te beluisteren.