Andrew Tate voor het eerst op beeld en claimt onschuld: “There is no justice in Romania”

Influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan zijn vandaag voor het eerst voor een camera verschenen toen ze in Bucharest werden voorgeleid in het gebouw van DIICOT, een Roemeens overheidsorgaan gespecialiseerd in georganiseerde criminaliteit en terrorisme.

Een journalist die de broers aan het opwachten was heeft een eerste korte reactie kunnen vastleggen. Andrew Tate gaf een vrij duidelijke reactie op de vraag van de journalist, “The case file is completely empty. There is no justice in Romania. They know we have done nothing wrong.”

De broer van Andrew, Tristan Tate, reageerde op zijn beurt, “For my money, that is why I am in jail. I have money that they are trying to steal.”

Andrew Tate en zijn broer Tristan zitten sinds eind december al in de Roemeense gevangenis. De twee worden beschuldigd van mensenhandel en verkrachting. Het voorarrest van de gebroeders Tate werd verlengd en hun beroep eerder deze maand haalde niets uit. In plaats daarvan heeft de rechter in Roemenië vorige week vrijdag bepaald dat ze nog langer achter de tralies blijven. De hechtenis is tot in ieder geval 27 februari verlengd.