Angelo King geeft terug aan Suriname: “Het begon met dertig kids, nu zijn het er duizend”

Angelo King draait al een tijdje mee in de Nederlandse hiphopscene en scoorde goed met tracks als Don Dada, Girlfriend en Pick Up The Phone. De rapper uit Rotterdam tekende onlangs bij Sony en mikt altijd op de wereldtop. Zo zagen we hem werken met Waka Flocka en kwam er een hint voorbij naar een track met Engelse superster Stefflon Don. Naast de Verenigde Staten, Engeland en zijn Rotterdam is Angelo ook elk jaar in Suriname te vinden. Hij deelt daar ieder jaar cadeaus uit aan kinderen die het minder hebben. Gisteren was het weer tijd voor zijn jaarlijkse ronde en wij besloten hem daarom te bellen.

Angelo King komt ieder jaar in Suriname. Toen hij zich als tiener realiseerde dat hij het veel beter had dan de kinderen in dat land besloot hij dat hij iets terug wilde doen. Tien jaar geleden begon hij daarom met het uitdelen van cadeaus aan kids in tehuizen. “Het begon toen ik zeventien was, het gevoel dat ik iets wilde teruggeven aan mijn land. Al was het toen niet veel, ik kon toch dertig kinderen blij maken.” vertelt hij ons.


Inmiddels is hij van dertig naar duizend kinderen gegaan en reist hij met een bus vol cadeaus door het land. “Meestal doe ik het één dag voor kerst, zodat de kinderen met een goed gevoel aan de feestdagen beginnen.” Deze keer liep het echter even anders, zo vertelt hij. “Ik stuur de cadeaus altijd in november alvast deze kant op, maar dit keer ging er wat fout met de verscheping. Uiteindelijk kwam alles dus pas in januari aan en kon ik pas gisteren alles uitdelen.”

Terwijl hij voorheen langs tehuizen ging met cadeaus, pakt hij het sinds twee jaar anders aan. “Nu vul ik een tourbus met (leerzaam) speelgoed, kleding en schoenen en dan rij ik langs alle buurten die op mijn lijstje staan. Als ik dan aankom toeter ik zodat de kinderen op de bus afkomen en we de cadeaus kunnen uitdelen. Daarnaast gaat het gewoon om liefde tonen: we geven de kinderen een knuffel, gaan met ze op de foto, dat soort dingen.”

“Ik doe dit nu al tien jaar en ik wil heel graag mensen, kinderen en artiesten motiveren om elkaar te supporten. Ik vind het dope om te zien dat steeds meer artiesten initiatief tonen om anderen te helpen.” laat hij weten. Het verschil tussen Nederland en Suriname valt hem ook op. “Terwijl in Nederland de kinderen een tablet of iPhone willen, zijn de kids hier al blij met een puzzel of een beertje. Ik heb zelfs meegemaakt dat een kind me om een tandenborstel en tandpasta vroeg en dat raakt me. Daarom wil ik dit blijven doen zolang ik kan.”

Als het aan King ligt blijft het echter niet bij cadeaus uitdelen rond kerst. De rapper heeft grootse plannen voor het land. “Ik ben begonnen met dertig kinderen en nu zijn het er duizend. Ik vind het belangrijk om dit steeds groter aan te pakken. Ik hoop dat ik in de toekomst een een kindertehuis kan bouwen en andere tehuizen kan blijven ondersteunen.”