Antilliaanse rapper Boechi op 30-jarige leeftijd doodgeschoten op Curaçao

Vannacht werd Antilliaanse rapper Boechi op 30-jarige leeftijd doodgeschoten op Curaçao. Volgens bronnen zou hij na een ruzie bij een foodtruck vanuit een auto neergeschoten zijn. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

Terwijl Boechie al een flinke naam had opgebouwd op Curaçao was hij ook hard op weg om daarbuiten een household name te worden in de scene. Hij timmerde hard aan de weg met tracks als Hode Nan, Moru Bondia en Willemstad, maar was nog niet aan zijn eerste project toegekomen. Hij werkte samen met artiesten Rich Kalashh, Jaido, Yeyo Sossa, Shan-D, Mosta Man en Siki Martina, die ook allemaal een Curaçaose achtergrond hebben. Daarnaast was hij te horen op albums van Sevn Alias en Qlas & Blacka.

Vorig jaar werkte Boechi mee aan campagne tegen kindermishandeling van Veiligheidshuis Curaçao. Boechi had hierbij een track gemaakt met het doel “om kinderen en hun ouders bewust te maken van het feit dat slaan en schreeuwen niet hoeft”. De campagne moest een begin vormen om de criminaliteit op het eiland omlaag te krijgen.