Appa mishandeld door politie

De Amsterdamse rapper Appa is woedend op de Rotterdamse politie. Volgens de muzikant is hij zonder aanleiding door agenten van het korps geïntimideerd, bedreigd en mishandeld.

Appa, bekend van de hit ‘Schijt aan de overheid’, reed in zijn auto bij de Rijnhaven toen hij ineens door agenten werd gevraagd te stoppen. ,,Toen ik vroeg waarom ik werd aangehouden, kreeg ik geen antwoord. Ik moest mijn rijbewijs afgeven. Dat heb ik gedaan. Vervolgens moest ik achter ze aanrijden naar een plek in de omgeving van de Rotterdamse rechtbank.”

Daar werd zijn auto naar de kant gedirigeerd. ,,Ik deed mijn raampje open om te vragen wat er nou aan de hand was. Voordat ik het wist, greep een van hen naar mijn keel. Hij riep vervolgens allemaal stomme dingen tegen me als ‘als je stoer wilt doen, kanker je maar op naar Marokko’ en ‘je bent een hond, dus behandelen we je als een hond’.” Volgens Appa riep hij tegen de agent dat hij hem los moest laten, terwijl hij zijn hand probeerde weg te duwen. ,,Toen heeft hij me ook nog een paar tikken gegeven. ” Appa heeft audio-opnames gemaakt van het incident met zijn telefoon.

De Rotterdamse politie wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Update: FunX heeft ook audio materiaal van het incident.

Bron: Ad.nl

29 September

X