Apple wil opvallende update toevoegen aan computers

Apple werkt aan een opvallende update voor computers. Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman wil het techbedrijf namelijk de gezichtsherkenningsfunctie Face ID aan de Macs toevoegen. Hij verwacht ook dat Apple op den duur Face ID beschikbaar maakt voor de andere apparaten. Eerder liet de goed geïnformeerde journalist weten dat de nieuwe Iphone, die later dit jaar uitkomt, voorzien wordt van een scherm dat altijd aan kan staan.

De journalist verwacht niet dat de eerste Macs met Face ID dit jaar al zullen verschijnen. De journalist schrijft het volgende: “Ik durf wel te wedden dat Face ID op de Mac er binnen een paar jaar aankomt.” Ook verwacht hij dat alle iPhones en iPads binnen dezelfde periode ook overgaan op Face ID.

Met een zogenoemde punch hole-display moeten de voorcamera’s op de toekomstige iPads en iPhones beter in het scherm worden samengevoegd. Daardoor zal de camera beter geschikt zijn voor gezichtsherkenning en verdwijnt de gleuf aan de bovenkant van het scherm.

De wat ‘goedkopere’ Apple-apparaten die nu op de markt zijn, waaronder de iPad Air en de iPhone SE, maken alleen gebruik van vingerafdrukherkenning. Apple zou in de toekomst deze functie nog alleen voor de budgetmodellen willen gebruiken, omdat het goedkoper zou zijn dan Face ID. Volgens Mark Gurman zijn de schermen van de huidige MacBooks te dun om er een correcte dieptesensor in te zetten.