Arsenal haalt rood uit tenue vanwege vele tienermoorden in Londen

De Londense voetbalclub Arsenal neemt het dit weekend op tegen Nottingham Forest voor de FA Cup. Dat doet de club uit Noord-Londen niet in het gebruikelijke uitshirt voor dit seizoen, maar eenmalig compleet in het wit.

Arsenal heeft de handen ineen geslagen met hun hoofdsponsor Adidas voor een belangrijke campagne, waarbij ze aandacht willen vragen voor de strijd tegen tienergeweld en het gebruik van messen. Op het tenue van aanstaande zondag staat dan ook de tekst ‘No More Red’. Volgens de voetbalclub uit Noord-Londen vonden in een jaar tijd meer dan 10.000 geweldincidenten met messen plaats in de Britse hoofdstad. Vorig jaar werden er in totaal dertig tieners vermoord. Dat zou een record geweest zijn. Heel veel van deze incidenten waren voornamelijk het gevolg van aanvallen met een steekwapen.

Het shirt van aanstaande zondag is echter niet te koop. Alle opbrengsten gaan naar organisaties die zich ook inzetten voor dit thema. In de onderstaande campagne krijgen we grote namen te zien als Idris Elba en Arsenal legende en voetbalanalist Ian Wright. De beelden zie je hieronder.