Arsenal – PSV gaat definitief niet door vanwege het overlijden van de Britse Koningin Elizabeth

Afgelopen week overleed de Britse Koningin Elizabeth en zette het land op z’n kop. Er was al snel sprake van een rouwperiode van tien dagen tot aan de begrafenis en de Premier League ging dit weekend niet door. Er werd gevreesd voor het Europees voetbal deze aankomende week. Ajax moet bijvoorbeeld op bezoek bij Liverpool in de Champions League en PSV zou naar Londen moeten voor een ontmoeting met Arsenal in de Europa League.

Terwijl Ajax vandaag arriveert in Liverpool, kan PSV thuisblijven. De UEFA laat zojuist weten dat de Londense politie heeft besloten dat de wedstrijd niet door kan gaan ivm de protocollen rondom het overlijden van de koningin. De organisatie zal snel met meer nieuws komen, zoals een nieuwe datum. De wedstrijd moet snel ingehaald worden in verband met het WK dat half november van start gaat. Voor 13 november moet de wedstrijd gespeeld worden en dat zal een hele uitdaging worden.

Voor PSV is het misschien wel fijn dat ze even rust hebben. Ze verloren ruim een week geleden van Twente, speelden afgelopen donderdag gelijk tegen het Noorse Bodø/Glimt en ontsnapten gisteren aan puntverlies tegen RKS door middel van een controversiële penalty in de blessuretijd. De Eindhovense ploeg treed aankomend weekend aan tegen Feyenoord en de Rotterdamse ploeg schudde het slechte resultaat tegen Lazio van zich af met een overtuigende 3-0 overwinning tegen stadgenoot Sparta.

Fans van PSV zouden met duizenden richting Londen vertrekken en die moeten nu alles omgooien. Of daar compensatie of iets dergelijks voor komt is nog niet bekend.