Barcelona gaf deze zomer 153 miljoen uit en vraagt spelers nu salaris in te leven

Het blijft een bijzondere situatie waar Barcelona zich in bevindt. De club komt om in de financiële problemen en moet Frenkie de Jong nog achterstallig salaris betalen, maar haalt ondertussen voor 153 miljoen aan nieuwe spelers. Geen enkele club in Europa gaf de ze transferperiode meer uit dan de Catalaanse club. De gehele voetbalwereld kijkt vol verbazing toe hoe Barcelona steeds weer geld uit nieuwe deals weet te trekken.

Deze week werd bekend dat de club 24,5 procent van Barça Studios heeft verkocht voor een bedrag van 100 miljoen euro, maar het is niet genoeg. De club kan momenteel niet voldoen aan de regels van Financial Fairplay en kan de nieuwe spelers niet inschrijven. Het gaat om Robert Lewandowski, Franck Kessié, Raphinha en Andreas Christensen die op dit moment niet speelgerechtig zijn, maar ook Sergi Roberto en Ousmane Dembélé mogen niet spelen, omdat ze onlangs hun contract verlengd hebben.

Om dit op te lossen klopt Barcelona opnieuw bij de spelers aan en dit keer zijn Gerard Piqué en Sergio Busquets. Barcelona wil dat de veteranen voor de tweede keer een loonoffer brengen, zo meldt journalist Gerard Romero. Afgelopen zomer waren de captains ook de eerste twee die een deel van hun salaris moesten inleveren. Ondertussen probeert de club ook van overbodige spelers af te komen, maar dat gaat nog niet zo snel als ze zouden willen. Barcelona start over 9 dagen in La Liga tegen Rayo Vallecano.