Bekende Youtuber kijkt tegen 514 jaar cel aan

Youtuber Omi In A Hellcat heeft lang op het randje van de wet geleefd en lijkt het nu dan met zijn vrijheid te moeten bekopen. Omi begon met het ontwikkelen en verkopen van apps totdat hij de app Gear TV Reloaded lanceerde. Via deze dienst kunnen abonnees voor een gereduceerd tarief alle zenders kijken die ze willen. Omi host dan als het ware al deze kanalen waar hij in feite geen licentie voor heeft. Hij zou tussen 2016 en 2019 30 miljoen dollar verdiend hebben en met dat geld zou hij geïnvesteerd hebben in vastgoed in Philedelphia en het openen van twee nachtclubs en een restaurant.

In 2019 viel de FBI bij hem binnen en werd de app offline gehaald. Vanaf dat moment begon Omi zijn leven meer te laten zien, wat resulteerde in tonnen subscribers en views. Nu is de FBI opnieuw binnen gevallen en hebben ze zo’n 35 miljoen aan bezittingen van Omi en zijn twee compagnons in beslag genomen.

De lijst met aanklachten tegen de Youtuber bevat o.a. samenzwering, het reproduceren van beschermd werk, witwassen en meer. De totale lijst aan aanklachten staat voor een totale mogelijke straf van maar liefst 514 jaar cel. Omi zelf laat via zijn advocaat weten onschuldig te zijn: “Als iemand anders in een gat in de markt duikt wordt hij geprezen en mijn client wordt gelijk bestempeld als crimineel. Justitie gaat er vanuit dat hij vanwege zijn achtergrond niet genoeg op de hoogte is van de regels”, aldus de advocaat.