🔥 DOWNLOAD HIER DE iOS APP VAN PUNA.NL 🔥

Sluiten

We belden Jacin Trill voor een update over zijn samenwerking met Ugly God in LA

Vorige week werd duidelijk dat Jacin Trill naar Los Angeles zou vliegen om daar te werken met XXL-Freshmen Ugly God, bekend van zijn hit Water. Jiggy Djé durfde al te voorspellen dat Jacin de eerste artiest is die het gaat maken aan de andere kant van de oceaan. Wij waren benieuwd hoe het na een paar dagen Los Angeles met de rapper uit Hoorn ging en belden hem op.

Viral
Het hele Amerika-avontuur van Jacin begon bij Worldstar Hiphop. De video van zijn track Rozeswoesh kwam terecht op de website en kreeg daarbij veel aandacht van Amerikaanse hiphopliefhebbers. “Dat was echt crazy man.”, vertelt Jacin. “Je gaat op een bepaald moment dingen verwachten in je carrière, maar als Nederlander op Worldstar Hiphop komen is echt heel bijzonder.” Diezelfde week ging de Rozeswoesh video ook viral op Facebook, met ‘The World’s First Deaf Rapper!’ als bijschrift. De clip werd 60.000 keer gedeeld en ruim vier miljoen keer bekeken. “Ook dat was echt bizar. Ik ben niet volledig doof, dus ik weet niet waar ze dat vandaan hebben. Misschien komt het door die geluiden en klanken die ik maak. Het heeft me in ieder geval veel Amerikaanse fans opgeleverd.”

De Amerikaanse Ugly God zag het filmpje van Rozeswoesh en besloot direct contact op te nemen met Jacin Trill en zijn producer 808Miel.  “Hij kon mij niet vinden, maar Miel wel. Hij zei dat zijn beats fire waren en dat hij wilde werken met ons. Dat was best wel bijzonder. We dachten dat er wel wat aan zat te komen, maar niet Ugly God.” Jacin vertelt verder: “Ugly God vond ons heel hard en zei dat hij ons zou laten overvliegen. Ik stelde voor de grap voor om dat weekend al af te spreken en dat was ok.” De rapper uit Hoorn was al een tijd fan van Ugly God. “Zijn eerste track Water heb ik heel veel geluisterd. Daarna ook The Booty Tape, maar mijn favoriete track blijft wel Fuck Ugly God, waarop hij zichzelf dist.”

Studiotijd met Ugly God
Eenmaal aangekomen in Los Angeles duikt Jacin gelijk de studio in. “De intentie is om een mini-EP te maken van ons samen en ik sta waarschijnlijk ook op zijn nieuwe album. We zijn in één dag heel goede vrienden geworden. De klik is er, ook met 808Miel en mijn manager. We hebben het gewoon gezellig en maken veel nieuwe tunes. De afgelopen twee dagen zaten we tot 08.00 uur ‘s ochtends in de studio.” De werkruimte waar de rapper nu tracks opneemt is compleet anders dan zijn slaapkamer in Hoorn, waar hij normaal gesproken nieuwe muziek maakt. Jacin: “Het is net een villa dit. Deze studio is nog groter dan mijn huis en er is zoveel apparatuur die alles makkelijker maakt. Dat zorgt ook wel voor een soort positieve druk. Ik en Miel dwingen onszelf om goed voor de dag te komen, ook voor Ugly God. Wij drieën halen het beste in elkaar naar boven en hebben heel veel lol.”

Ugly God staat erom bekend dat hij al zijn tunes zelf produceert. Toch is Jacin’s vaste producer, 808Miel, ook mee naar Los Angeles. “Miel en Ugly God werken heel goed samen. In de tracks die we nu hebben gemaakt is het vaak een beat van alleen Miel of een samenwerking tussen die twee.” Het lijkt er dan ook op dat Jacin de producer van zijn eerste mixtape én hit Kspreyopjebytch blijft betrekken bij zijn carrière.  “Zonder 808Miel is er geen Jacin Trill. Dat heb ik al eens eerder gezegd en dat is nog steeds zo. Er komt misschien ooit een periode dat we niet samen zijn, maar tot nu toe is hij altijd bij me.”

 

Vervolgafspraak
Jacin Trill is de eerste Nederlandse rapper die een serieuze poging doet om zijn geluid ook aan de andere kant van de oceaan te laten horen. Best bijzonder natuurlijk, maar voor de rapper uit Hoorn voelt het allemaal normaal. “Het is super crazy, maar het voelt niet of ik nu deuren aan het openen ben. Het gaat natuurlijk en niets houdt ons tegen. Ik denk ook gewoon: ‘Waarom zou het niet kunnen?’” Jacin en zijn entourage blijven op het moment van publicatie nog één dag in Los Angeles, maar de vervolgafspraak staat al. “We zijn nu vier dagen geweest om te kijken hoe het hier is en of wij een klik hebben met Ugly God. Die is er zeker, dus gaan we volgende maand al terug om dingen af te maken. De samenwerking is echt succesvol en de tracks gaan sneller komen dan mensen denken. Ugly God brought Jacin Trill to the States!

Tekst: Daniël Mol

 
Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste hiphop nieuws met onze App.

 

 
close-link
X