Bewijsmateriaal tegen NBA YoungBoy wordt niet toegestaan in vuurwapenzaak

NBA YoungBoy heeft een overwinning behaald in zijn federale vuurwapenzaak in zijn thuisstaat Louisiana. Volgens gerechtelijke documenten die op 24 februari zijn ingediend maar vandaag door XXL zijn uitgesproken, heeft rechter Shelly D. Dick van het Louisiana district een van de moties van het juridische team van de rapper toegewezen.

Waarom het vuurwapenbewijs niet geldig is verklaard komt door een misfout van de politie. Deze hadden een bevel om 7 auto’s bij een video shoot van YoungBoy te onderzoeken. Maar volgens YoungBoy heeft de politie twee auto’s onderzocht die niet van hem waren en heeft toen een motie ingediend tegen de politie, om het bewijs uit te sluiten.

Het zal gaan om bewijsmateriaal via een SD-kaart dat zowel video- als beeldmateriaal bevatte waaruit blijkt dat YoungBoy vuurwapens in zijn bezit heeft. Dit bewijsmateriaal is uitgesloten vanwege de motie die doorgekomen is. De motie om het vuurwapenbewijs uit te sluiten werd verkregen tijdens YoungBoy’s zijn arrestatie in Baton Rouge in september van 2020.

NBA YoungBoy wordt ook geconfronteerd met een federale vuurwapenzaak in Los Angeles. Na een korte achtervolging met de Los Angeles Police Department werd hij uitgeleverd aan Louisiana, waar het oorspronkelijke arrestatiebevel werd uitgevaardigd.