Beyoncé en Jay Z winnen ‘Drunk In Love’ rechtszaak van Hongaarse zangeres

jay-z-beyonce

Beyoncé en Jay Z hebben de rechtszaak gewonnen van de Hongaarse zangeres Mitsou laat Pagesix weten. De zangeres, wiens echte naam Monika Miczura luidt, klaagde Queen B en Jigga in december 2014 aan voor het gebruik van haar stem zonder toestemming op de hitsingle ‘Drunk In Love’.

De lyrics waar het om draait komen van het nummer ‘Gypsy Life On The Road’ van Mitsou uit 1997 en zijn te horen tijdens de opening van Beyoncé’s verse en tussen 1:00 en 1:40. In de uiteindelijke uitspraak van rechter Cynthia Kern liet ze weten dat de aanklacht afgewezen werd doordat ‘Drunk In Love’ blijkbaar niet beschermd is door de wetten van het mensenrecht van New York, wat Miczura wel claimde.

Zo beschermt de wet alleen naamrecht, portretrecht, fotorecht, of stemgeluid wat gebruikt is voor handel of reclame doeleisen. De zaak ligt in beetje in dezelfde hoek als die van ‘Blurred Lines’ en het lijkt erop dat Monika Miczura zich vergist heeft in de wetsregeling in een poging haar vermeende inbreuk op haar muziek te bewijzen. Bekijk hieronder beiden video’s en oordeel zelf.

Mitsou (AndoDrom) – Gypsy Life On The Road

21 December

X