Bezoekers Fyre festival krijgen na 4 jaar vergoeding

In 2017 werd het luxueuze Fyre Festival georganiseerd in de Bahamas, maar in plaats van het exclusieve feest werd het een ramp. Nu drie jaar later krijgen een kleine drie honderd mensen die destijds een kaartje kochten ieder een vergoeding van 7.200 dollar (6000 euro). Dit meldt Billboard.

Het festival werd opgericht door Billy McFarland met Ja Rule als belangrijkste promoter. Het Fyre Festival werd gepromoot als een luxueus, exclusief feest. Ook werden bekende sterren betaald om het festival te promoten via social media. Toen de eerste bezoekers in april van 2017 aankwamen op de locatie op de Bahama’s, bleek het echter een grote chaos op het eiland. Naast schaarse accommodatie en voeding was er ook een tekort aan water en medische zorg. Het festival moest daarom noodgewongen op het laatste moment worden afgelast.

De organisator Billy McFarland werd aangeklaagd voor fraude en werd hij schuldig bevonden. Hij werd veroordeeld tot zes jaar in de gevangenis. Ook moet hij de 26 miljoen dollar terugbetalen. Het is echter niet duidelijk wie het geld voor de kleine 300 honderd kaarthouders uit de rechtszaak gaat ophoesten.