Billboard bevestigt dat bundels toch wel meegeteld zijn bij 6IX9INE z’n tegenvallende verkoopcijfers

6IX9INE heeft vorige week zijn album TattleTales uitgebracht. Op zijn album heeft hij featurings met o.a. Nicki Minaj en Akon. De eerste singles die na zijn vrijlating zijn uitgekomen deden het goed en het nummer Trollz is zelfs op de eerste plek in de charts beland.

Op de dag van de release waren de eerste verwachte verkoopcijfers voor zijn album rond de 150K. NTwee dagen later werd dit echter bijgewerkt naar 50K en uiteindelijk eindigde hij met 65 duizend. Dit zorgde voor veel ophef en de rappers Lil Durk, Blueface, Trippie Redd en Lil Tjay pakte hun kans om 6IX9INE belachelijk te maken. De mensen van 6IX9INE lieten weten dat de grote daling te maken heeft met de manier waarop Billboard sales worden gerekend. Volgens hun werden de album bundels, samen met zijn merchandise, niet meegerekend, terwijl deze nieuwe regel eigenlijk pas op 9 oktober in zou gaan.

Vandaag heeft Billboard laten weten dat de telling vanuit hun kant zeker wel klopt en dat de verkoopcijfers van de bundels wel zijn meegerekend. Het is niet zo slecht als het lijkt, want ondanks dat 6IX9INE niet met zijn 150K op de eerste plek komt in de algemene album charts, komt TattleTales wel op de eerste plek met meest verkochte ‘pure sales’. Dit betekent dat zijn album zonder de streams er bij te tellen, het wel goed doet.