De akoestische voordelen van een gietvloer in grote ruimtes

apr 14 , 16:58 Blog
doors 1690423 1280
Akoestiek is een belangrijk aspect in grote ruimtes, zoals kantoren, restaurants en hallen. Geluid kan in deze ruimtes makkelijk galmen, wat storend kan zijn voor de mensen die er werken of ‘zijn’.
Een gietvloer kan een oplossing bieden voor dit probleem. De voornaamste reden is dat een gietvloer of coatingvloer de trillingen van het geluid beter absorbeert dan veel andere vloeren en daardoor veel minder nieuwe trillingen produceert en weer terug de ruimte in stuurt. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je graag zou willen weten hoe dit in de praktijk werkt en welke voordelen een gietvloer allemaal heeft als het gaat om de akoestiek in een grote ruimte, leggen we het je allemaal stap voor stap uit.

Wat is een gietvloer?

De kans dat je ongeveer een idee hebt wat een gietvloer is, is vrij groot. Toch is het wel goed om even duidelijk uit te leggen hoe deze vloeren zijn opgebouwd, zodat je ook beter snapt welke voordelen het akoestiek gezien heeft. Een gietvloer is een naadloze vloer die gemaakt wordt van kunsthars. De vloer wordt gegoten in de ruimte en hardt vervolgens uit tot een vlakke, harde en slijtvaste vloer. Dit kan overigens in allerlei verschillende soorten en dus ook in de vorm van woonbeton voor in huis. Dit heeft als voordeel dat het niet alleen praktisch een voordeel heeft, maar ook vanuit comfort allerlei voordelen heeft. Kijken we bijvoorbeeld naar de isolerende werking, dan is een gietvloer in combinatie met vloerverwarming extra energiezuinig. De warmte wordt namelijk veel langer vastgehouden, dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor PVC of een houten vloer.

De voordelen op een rijtje

Nu je weet wat een gietvloer is, is het tijd om de voordelen te bespreken. Omdat er zo ontzettend veel voordelen zijn, hebben we de keuze gemaakt om het bij de drie belangrijkste te houden. Deze voordelen zijn overigens niet alleen ideaal voor in grote ruimtes, maar ook voor thuis iets om over na te denken. Dus wil jij een betonvloer laten leggen in je bedrijfshal? Dan zijn dit de vele voordelen.

Geluidsabsorptie

In grote ruimtes is vaak het geluid een probleem. Helemaal wanneer er tientallen mensen aan het werk zijn, kun je je wel voorstellen dat het galmen niet bepaald bevorderlijk is. Een van de redenen om te kiezen voor een gietvloer, is door de dempende werking. Doordat ze de trillingen niet reproduceren, zoals dat met een mooi woord heeft, heb je in deze ruimtes bijna geen last van galmen.

Geluiddemping

Naast de absorptie van geluid, is een goede gietvloer ook in staat om het geluid te dempen. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je alles wat je zegt nog een aantal keren hoort nagalmen door de hele hal.

Je verstaat elkaar beter

Elkaar goed verstaan is vaak een hele uitdaging in een grote hal. Helemaal als er ook volop gewerkt wordt en er niet alleen mensen aan het praten zijn, maar er ook machines draaien. De combinatie van de geluidsabsorptie en -demping van gietvloeren, zorg je ervoor dat je elkaar een stuk beter kunt verstaan. Niet alleen prettig om een goed gesprek te kunnen voeren, maar ook vele malen veiliger.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 15 om 195201

Ryan Babel gaat in Love Undercover show op zoek naar liefde: "I'm a construction worker"

NEWS mei 15, 19:38
schermafbeelding 2024 05 15 om 103104

Josylvio gaat op bezoek in 'De Flat' en zingt nieuwe versie van de Wielen van de Bus: "Sku, Pull up, Gass"

NEWS mei 15, 10:21
schermafbeelding 2024 04 23 om 123626

Oud Songfestival-deelnemer S10 deelt eigen ervaring na diskwalificatie Joost: “Dat vind ik echt verschrikkelijk"

NEWS mei 15, 10:19