De leukste fietsroutes op de Veluwe

apr 22 , 15:33 Blog
schermafbeelding 2024 04 25 om 153240
Fietsen op de Veluwe is een unieke ervaring vanwege de grote variatie aan landschappen. Terwijl je door bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen fietst, ontdek je de prachtige natuur in al zijn details. De Veluwe wordt gezien als het mooiste fietsgebied van Nederland, waar zowel ontspannen fietsen via het knooppuntennetwerk als actieve mountainbiken of wielrennen mogelijk is. Of je nu een vlakke route of juist heuvelachtig terrein verkiest, de Veluwe heeft voor ieder wat wils, met keuze uit bospaden of verharde wegen. Wielrennen is een leuke sport en de Veluwe is de perfecte plek om je uit te leven. Met de volgende routes wordt jouw fietsvakantie een vakantie om nooit meer te vergeten!

Ten eerste: draag de juiste kleding!

Het is goed om te weten welke kleding je moet dragen. Let hierbij vooral op de temperatuur, zeker als je in de kou gaat fietsen. Bij temperaturen onder nul is het belangrijk dat je jezelf goed aankleedt om warm en comfortabel te blijven. Denk aan gevoerde bibtights, een warme jas, een lang thermoshirt, en handschoenen om je handen te beschermen. Daarnaast moet je je hoofd en voeten warm houden met een regenhoed, neopreen overschoenen en dikke sokken. Alle kleding moet goed passen en comfortabel zitten, zodat je optimaal kunt genieten van je ritje.

Nationale Park De Hoge Veluwe

In het Nationale Park De Hoge Veluwe komen natuur en geschiedenis samen. Het is een bekend natuurgebied met bossen, heidevelden, grasvlaktes en zandduinen. Er leven verschillende dieren, zoals herten, reeën, wilde zwijnen en zeldzame soorten zoals de boommarter. Je kunt het park verkennen met fiets-, wandel- en GPS-tochten die worden aangeboden bij het bezoekerscentrum. Er zijn ook gratis fietsen beschikbaar. Je kunt ook deelnemen aan activiteiten zoals safari's met de boswachter, excursies met een natuurgids en rondleidingen in Jachthuis Sint Hubertus. Neem je water repellent kleding mee en bereid je goed voor. Ben jij al eens in dit park geweest?

Route door de bos & heide

Fiets deze route als de paarse heide bloeit en geniet van de mooie natuurgebieden. Je start in Elspeet en Vierhouten en fietst naar Epe. Onderweg zie je niet alleen heide, maar ook mooie bossen en leuke dorpen om even te rusten. De route is aangegeven met fietsknooppunten, dus je kunt het makkelijk volgen. Het is een heerlijke ontspannen route door de natuur.

In de stad en in de natuur

Tussen Apeldoorn en Hoenderloo is er een bosrijk gebied waar je heerlijk kunt fietsen: Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Je kunt genieten van meer dan 40 kilometer fietsplezier door de mooiste natuurgebieden van Nederland! Wacht niet langer en ontdek Apeldoorn, een stad op de Veluwe met veel ruimte. Hier vind je niet alleen het koninklijk huis en veel groen, maar ook een levendige binnenstad en mooie parken. Als je van fietsen houdt, is Apeldoorn en de omgeving echt iets voor jou!

Een rustige route

Ontdek de mooie bossen rondom Kootwijk op de Veluwe en geniet van de rust in dit indrukwekkende gebied. Start je fietstocht met een lekker kopje koffie of thee bij Bospaviljoen 't Leesten. Tijdens de route kom je langs bijzondere plekken zoals Radio Kootwijk en de Schaapskooi van Hoog-Buurlo, waar 's nachts een kudde Veluwse heideschapen verblijft. Op de route zie je ook mooie planten zoals heidespurrie, zandzegge en ruig haarmos. In de lente heeft het haarmos een prachtige rode kleur. Er zijn dus verschillende routes die je absoluut moet verkennen tijdens je fietsvakantie in de Veluwe. Welke kies jij?

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 19 om 181911

Diddy biedt in video boodschap zijn excuses aan voor de gruwelijke mishandeling van Cassie

NEWS mei 19, 18:21
schermafbeelding 2024 05 19 om 122132

Max Verstappen zet twijfelaar op z'n plek met middelvinger en verandert hem in een fan

NEWS mei 19, 11:47