De perfecte outfit voor festivals

apr 23 , 15:10 Blog
schermafbeelding 2024 04 25 om 150403
Festivals zijn de ultieme gelegenheid om even helemaal uit je dak te gaan. Lekker gezellig op pad met een groep vrienden en genieten van muziek: wie wilt dat nou niet? Maar je moet natuurlijk wel de juiste outfit hebben. Het maakt in principe niet uit of je nu naar een rock, dance of festival van Frenna gaat, je wilt er goed uitzien en je tegelijkertijd comfortabel kunnen bewegen. Er zijn verschillende merken die zich gespecialiseerd hebben in festival kleding. In dit artikel bespreken we verschillende elementen van de perfecte outfit en geven we je enkele tips om op te vallen in de menigte.

Regenkleding

Helaas kan het in Nederland vaak regenen. Een goede lange regenjas voor dames is een betere keuze dan een dunne plastic poncho als je de regen wilt trotseren zonder doorweekt te raken. Dit helpt je om niet te veel af te koelen. Kies een regenjas in een felle kleur of leuke print, zodat hij ook nog eens leuk bij je outfit past. De grond van het festivalterrein kan modderig worden, dus trek waterdichte laarzen of oude schoenen aan. Die nieuwe witte sneakers kun je beter thuis laten.

De juiste top

Probeer comfort en stijl in evenwicht te brengen wanneer je een topje kiest voor het festival. Ga voor iets lichts en luchtigs, zoals een loszittend T-shirt, een zomerse crop top of een kleurrijk hemdje. Kies voor opvallende patronen, felle kleuren of een grappige slogan om je persoonlijkheid te laten zien. Houdt ook rekening met het weer. Neem dus een lichte jas of trui mee voor de koelere avonden. Breng ook altijd wat regenkleding zoals de ilse jacobsen regenjas mee. Altijd handig voor als het gaat regenen!

Shorts of een rok

Op een festival wil je je vrij kunnen bewegen en dansen alsof niemand kijkt. Daarom zijn shorts en rokken de ideale keuze voor je onderlichaam. Denk aan denim shorts, flowy maxi-rokken of zelfs een trendy playsuit. Kies iets dat comfortabel zit en je goed staat. Een riem is ook altijd een goed idee om je outfit helemaal af te maken en om ervoor te zorgen dat je shorts op hun plaats blijven tijdens het dansen.

Schoenen

En dan hebben we de schoenen: deze maken of breken een outfit, maar comfort is de sleutel. Kies voor platte, stevige schoenen zoals sneakers, sandalen of laarzen van Dr Martens. Vermijd hakken, want die kunnen oncomfortabel worden als je er de hele dag op moet rondlopen. Wil je toch een paar trendy schoenen? Kijk dan eens naar een paar stoere enkellaarsjes of opvallende sneakers.

Accessoires

Accessoires zijn de kers op de taart van je festivaloutfit. Ga voor grote zonnebrillen om je ogen te beschermen tegen de felle zon en er tegelijkertijd trendy uit te zien. Draag ook een aantal kleurrijke armbanden, kettingen of hoofdbanden om er net wat specialer uit te zien. En neem een kleine rugzak of een crossbody tas mee om je spullen veilig te houden terwijl je van optreden naar optreden gaat.

Make-up en haar

Festivals zijn de perfecte gelegenheid om creatief te zijn met je make-up en haar. Experimenteer met gewaagde kleuren en glitters om een opvallende festivallook te creëren. Ga voor felle oogschaduw, kleurrijke eyeliners en glanzende lippenstift. Voeg wat glitters toe aan je gezicht, schouders of haar voor een extra feestelijke touch. Vergeet niet om een goede waterproof mascara te gebruiken, want je wilt er natuurlijk fris uitzien, zelfs als je de hele dag in de zon danst.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 15 om 195201

Ryan Babel gaat in Love Undercover show op zoek naar liefde: "I'm a construction worker"

NEWS mei 15, 19:38
schermafbeelding 2024 05 15 om 103104

Josylvio gaat op bezoek in 'De Flat' en zingt nieuwe versie van de Wielen van de Bus: "Sku, Pull up, Gass"

NEWS mei 15, 10:21
schermafbeelding 2024 04 23 om 123626

Oud Songfestival-deelnemer S10 deelt eigen ervaring na diskwalificatie Joost: “Dat vind ik echt verschrikkelijk"

NEWS mei 15, 10:19