Update: Bobby Shmurda kijkt tegen lange celstraf aan

bobbyshmurda-arrestatie

Gisteren werd bekend dat Bobby Shmurda samen met leden van zijn GS9 crew opgepakt is bij een groot drugs gerelateerd onderzoek in New York. De mannen werden gearresteerd bij het verlaten van de Quad Studios, dezelfde plek waar in 1994 Tupac werd neergeschoten. Vandaag blijkt dat de arrestatie niet alleen om drugs draait en dat Bobby met een hele lijst aan beschuldigingen te maken krijgt. De rapper, bekend van het nummer ‘Hot Nigga’ en de bijbehorende Shmoney dance, wordt onder andere verdacht van het samenzweren met leden van zijn crew. De samenzweringen zouden gaan om moord, poging tot moord en zware mishandeling. Als hij voor als deze samenzweringen veroordeeld wordt kan hij tussen de 8 en 25 jaar cel krijgen.

Eerder dit jaar werd Bobby al opgepakt omdat hij in het bezit zou zijn van wapens. Toen hield hij er weinig aan over wegens gebrek aan bewijs. Deze keer heeft de politie echter bewijs dat hij op twee verschillende momenten in het bezit was van 3 verschillende wapens. Hij kan 15 jaar per wapen krijgen.

Bovenop dit alles wordt hij er ook nog van verdacht in het bezit te zijn geweest van drugs met de intentie om te verkopen. Inmiddels is bekend dat zijn borg 2 miljoen bedraagt en dat hij ernstig in de problemen zit. Bobby zelf houdt echter vol dat hij onschuldig is. Ook zijn homeboy Rowdy Rebel werd gearresteerd en over hem is het volgende bekend.

Update 19-12 14:16:

Volgens eerdere berichten werd Epic Records A&R Sha Money XL, die verantwoordelijk is voor het tekenen van Bobby Shmurda, ook gearresteerd. Hij was echter enkel aanwezig bij de arrestatie en werd slechts vastgehouden totdat de studio doorzocht was. Hij laat ook weten dat hij niet blij is met de manier waarop alles gegaan is, zoals je in onderstaande verklaring kunt lezen. Verder komt vandaag ook naar buiten dat Epic Records de borgsom van 2 miljoen dollar betaalt, zodat Shmurda (tijdelijk) op vrije voeten komt. (bron: allhiphop.com)

“I was not arrested. They held me until they searched the studio then let me go. I signed these kids to give them a better way in life not to be dragged down by the media and gunned down by the 40 cops that raided the studio and pointed guns at me for working my job. You have no idea how this makes me feel or look when I’m one of the only few black men signing black artist from the streets and giving them a chance to do better in life.”

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

18 December

0 comments

Leave a Reply

Laat als eerste een comment achter

avatar
500
 
wpDiscuz