Boef veroordeeld tot 20 uur taakstraf voor vernielen politieauto

Boef moest zich vandaag melden in de rechtszaal voor het vernielen van een politieauto. Het OM had 40 uur taakstraf tegen Boef geeist, maar de rechter bepaalde dat 20 uur voldoende is. Zijn advocaat liet weten tegen deze uitspraak in beroep te gaan.

Boef was zelf niet aanwezig in de rechtbank. Zijn advocaat las wel een verklaring voor. Volgens de advocaat van Boef heeft de rapper spijt van zijn acties. Dat is o.a. te zien aan zijn acties na het incident. Direct na de vernieling is hij namelijk gaan pinnen en heeft hij een vergoeding van 1465 euro aan de politie betaald.

,,Ik had die avond te veel gedronken en ging een weddenschap aan met vrienden. Dat was dom. Het was een misplaatste grap.” Volgens zijn advocaat was het niet de bedoeling de politie te provoceren. Door de boete te betalen dacht hij dat de zaak was afgehandeld.

Het OM eiste een hogere taakstraf dan normaal geeist zou worden voor het vernielen van een politieauto. De inzet van Boef’s nr.1 hit Habiba voor Giro 555, was voor het OM reden om niet een nog hogere taakstraf te eisen. Volgens het OM viel de schade uiteindelijk mee waardoor Boef nog 300 euro terugkrijgt voor de teveel betaalde vergoeding.

Verklaring Boef:

Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.

3 May

X