Bondscoach Marokko niet blij met Hakim Ziyech: ‘Dit gedrag tolereer ik niet’

Hakim Ziyech heeft zich niet geliefd gemaakt bij Vahid Halilhodzic, de bondscoach van Marokko. De spelmaker van Chelsea werd wegens ‘onacceptabel gedrag’ in de laatste wedstrijden voor zijn land niet opgenomen in de Marokkaanse selectie.

Ziyech reageerde afgelopen zondag met een lachende emoji op het besluit van de bondscoach, die woensdag tekst en uitleg heeft gegeven rondom de situatie van Ziyech. “Zijn gedrag in de laatste twee wedstrijden, vooral de laatste, was niet zoals dat hoort bij een speler van de nationale ploeg, die als leider in het team een positief rolmodel moet zijn”, aldus de bondscoach van Marokko.

Vahid Halilhodzic vervolgde met: “Voor het eerst in mijn carrière zag ik een speler bij de nationale ploeg die niet wil trainen en doet alsof hij geblesseerd is. Hoewel tests hebben uitgewezen dat hij kan spelen.” Volgens de bondscoach zou de middenvelder van Chelsea in aanloop naar het duel met Ghana gezegd hebben dat hij geblesseerd was, maar dat bleek achteraf niet zo te zijn. Volgens de medische staf kon hij gewoon spelen. Vervolgens weigerde hij in de tweede helft op te warmen omdat hij teleurgesteld was dat hij invaller was.