Brace, Yes-R en Boef doen harde uitspraken over Ali B

Op zaterdag 16 oktober verschijnt de docuserie over Ali B op Videoland en we gaan een kant van Ali zien die meeste mensen nog niet kennen. Er wordt een kijkje gegeven in zijn privéleven en verschillende collega’s doen een boekje open over hem.

Brace zegt bijvoorbeeld dat hij nooit meer met hem kan samenwerken: “Ik vind dat hij te veel zijn eigen mening doordrukt” zegt hij volgens RTL Boulevard. Hij gaat nog een stapje verder en claimt dat Ali aan samenwerkt met mensen om zichzelf omhoog te liften: “Dat is zijn tactiek.”

Veronica Superguide heeft de serie al gezien en haalt nog een aantal andere opvallende uitspraken aan. Zo zou zijn neef Yes-R zeggen dat hij niet tegen kritiek kan: “Ali denkt dat hij altijd gelijk heeft. Als je iedereen die ooit met Ali gewerkt heeft vraagt hoe het is, bevestigen ze dat.” Boef zegt iets in hetzelfde straatje en zelfs Ali z’n vrouw Breghje gaat mee in de kritiek: “Hij gaat echt letterlijk over lijken”, zo vertelt ze. “Als hij iets wil, dan moet het gebeuren.”

Ali zelf reageert met enige nuance op de uitspraken: “Ik heb een heel sterke wil. Ik ga sowieso over mijn eigen lijk, maar niet ten koste van een ander. Ja, wel ten koste van je gevoel en je gemak als dat nodig is. Maar ja, daar kies je ook voor als je werkt met iemand zoals ik. Ik zie het als topsport en topsport heeft een prijs. Uiteindelijk wilden de mensen die je hoort praten in mijn docu er niks voor laten, en dat zie je ook als je naar hun carrière kijkt. Ik haal voldoening uit resultaat en niet uit een goed gevoel. Voor mensen die wel rekening houden met andermans gevoelens is dat niet altijd fijn.”