Bruut gevecht tussen profvoetballers en politie, traangas ingezet

Er gaan momenteel bizarre beelden rond van een Zuid-Amerikaanse voetbalwedstrijd. De Argentijnse profclub Boca Juniors is dinsdag uitgeschakeld in de Copa Libertadores (Zuid-Amerikaanse Champions League) door de Braziliaanse voetbalclub, Atlético Mineiro. Na afloop ontstond er enorm gevecht tussen spelers, technische staf, veiligheidsmedewerkers en de lokale politie.

De wedstrijd tussen Boca Juniors en Atlético Mineiro eindigde dinsdag in 0-0, waarna er vervolgens strafschoppen genomen moesten worden. In de strafschoppenserie won de Braziliaanse voetbalclub met 3-1. Vervolgens ging het helemaal mis. De spelers van Boca Juniors konden hun frustraties niet in bedwang houden. Op beelden is te zien hoe de hekken in de catacomben door Boca-spelers werden ingezet als wapen.

Vervolgens wilden de spelers van Boca Juniors naar de kleedkamer van de thuisclub, waar ook de arbitrage naartoe was gevlucht. De aanwezige politie wist dat de voorkomen met de inzet van traangas. Uiteindelijk heeft de politie meerdere arrestaties verricht. Vijf spelers van Boca Juniors, onder wie Rojo (ex-speler van Manchester United), moesten mee naar het politiebureau. Check de bizarre beelden hieronder.