Bubbling koning DJ Moortje is strijdbaarder dan ooit voor de Red Bull Culture Clash

DJ-Moortje
Op donderdag 26 mei haalt Red Bull Music Academy het hardste muziek evenement ter wereld naar Nederland. De Red Bull Culture Clash vindt plaats in de Rotterdamse Ahoy en tijdens het evenement zullen er vier teams uit verschillende hoeken van de muziekwereld elkaar van het podium proberen te blazen. De teams bestaan uit Mr. Polska & Boaz, Typhoon & King Shiloh Soundsystem, Moortje, Darkraver & Paul Elstak en tenslotte Team Appelsap met Hef, Broederliefde, Rotjoch & DJ Drivah. Vier rondes lang wordt alles uit de kast gehaald om de winst binnen te halen en alles is daarbij veroorloofd, als het maar origineel is.

Het team van DJ Moortje is overduidelijk het meest ervaren en dat gaan ze gebruiken in de Clash. Met de jarenlange podiumervaring is Moortje van plan om samen met Darkraver en Paul Elstak iedereen weg te blazen. Bovendien komt de Culture Clash uit de dancehall hoek en laat Moortje nou net de eerste DJ in Nederland zijn geweest dancehall draaide. Ook aan creativiteit is er geen gebrek, want de Antilliaanse DJ is eigenhandig verantwoordelijk voor het succes van een hele muziekstroming, namelijk bubbling. Als je een eigen genre kan maken door te sleutelen aan een bestaand genre dan heb je niets te vrezen van de concurrentie.

Zelfs een gescheurde aorta kon Moortje niet tegenhouden. Een maand na de zware operatie stond hij alweer achter de draaitafels. Hij noemt de gebeurtenis een “blessing in disguise”, want is sindsdien meer met muziek bezig dan ooit. “Alles wat ik wil doen is fans blij maken met muziek” zegt de DJ. Er is natuurlijk geen betere plek om dat te doen dan een bomvol Ahoy.

Een jaar na zijn operatie is Moortje weer helemaal hersteld: “Ik voel me herboren en heb alles overleefd om muziek te maken”. De DJ is er klaar voor om alles uit de kast te halen en voelt zich strijdbaarder dan ooit. Wil jij de legende meemaken terwijl hij de Ahoy en zijn concurrentie sloopt kan je hier je kaartjes halen.

Haal je kaartje voor de Red Bull Culture Clash hier en jij bepaalt mee of DJ Moortje, Darkraver en Paul Elstak de winst pakken.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiƫle playlist op Spotify.

20 May

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.