Buma Rotterdam Beats gaat internationaal

Op de tweede editie van het in 2011 gestarte Buma Rotterdam Beats, staat op 17, 18 en 19 november van dit jaar de internationale grootstedelijke muziekcultuur centraal. Met prominente sprekers en muziektalent uit binnen- en buitenland en een combinatie van optredens, paneldiscussies, workshops, debatten, openbare interviews en de uitreiking van de State Awards 2011 komt deze wereldwijde cultuur op inspirerende en omvangrijke wijze aan bod.

Met de eerste namen die nu bekendgemaakt kunnen worden, onderstreept Buma Rotterdam Beats de ambitie een internationale, vruchtbare netwerkplek en thuishaven te creëren voor deze voor de popmuziek zo belangrijke scene. Keynote speaker op beide conferentiedagen is Sha Money XL, vice-president van het roemruchte Amerikaanse hiphoplabel Island Def Jam (o.a. Rick Ross, Kanye West, Nas, Rihanna).

De succesvolle Nederlandse DJ Chuckie komt vertellen over zijn internationale opmars en successen en de enorme invloed van de Nederlandse dance op moderne zwarte muziek in de VS.

Andere toonaangevende namen die Buma Rotterdam Beats nu al kan bevestigen zijn onder anderen Kees de Koning, oprichter van het Top Notch-label, marktleider van hiphop in Nederland en tevens actief in onder meer Zuid-Afrika en Suriname; Jiggy Djé en Blaxtar over hun labels Noah’s Ark en RAEN Music die nu vijf jaar bestaan en rapper Sticks (ex-Opgezwolle) in een speciale Q&A voor jong muziektalent; het internationaal aan de weg timmerende dj-collectief Boemklatsch; reggae-promotor DJ Waxfiend in het panel ‘building a bridge from Jamaica to Europe’; de Britse managers, én vader en zoon, Keith en Hammish Harris (o.a. Stevie Wonder en Jamie Swoon) en Kees Heus; Paradiso-programmeur met een brede wereldwijde blik op deze cultuur.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

28 June

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.