Cho: ‘’Het is me altijd gezegd dat mijn tijd zou komen’’

cho_9
Jarenlang werkte Cho onder de vleugel van Adje. Een maand geleden bracht hij zijn eerste EP uit via TopNotch. Vanaf nu wil hij alleen nog maar meer uitbrengen. 2015 is het jaar van Cho. ‘’Het is me altijd gezegd dat mijn tijd zou komen. Ik heb een sterk gevoel dat het dit jaar zover is.’’

#MISSCHIENWELHE
De hype rondom de release van zijn EP ‘Misschien Wel Hé’ was enorm. De clip van de titeltrack loopt al tegen de 900.000 views aan. Dit is voor Cho geen reden om stil te zitten. ‘’Ik had wel verwacht dat mensen het tof zouden vinden, maar het is echt een hashtag geworden. Als ik de mensen om me heen moet geloven, dan kan ik nog wel even chillen op deze track. Maar ik moet ook laten zien dat ik geen eendagsvlieg ben. Juist nu ‘Misschien Wel Hé’ zo lekker gaat, wil ik zo snel als het kan mijn nieuwe video af hebben.’’

De single kwam zelfs in de Top 100 terecht, maar op commercieel vlak was het bereik niet breed. Toch beviel de track op meerdere platforms. ‘’Het resultaat is dope, laat staan als ik echt iets ga maken dat toegankelijker is. ‘Misschien Wel Hé’ is een kick-off van een nieuwe boy bij TopNotch en dit is een goed begin.’’

De verwachtingen en de druk voor de releases van Cho liggen hoog. De titel ‘rapper’ wil hij snel laten vallen. ‘’Als ik rap, dan rap ik echt en als ik liedjes maak, dan maak ik liedjes. ‘Misschien Wel Hé’ is een track om op te feesten, maar bij een 101barz sessie ben ik er om een statement te maken. Mensen in Nederland begrijpen het verschil nog niet tussen liedjes maken en rappen.’’ Zijn liedjes noemt hij zeker niet inhoudsloos, maar tijdens het rappen spreekt hij uit wat hij echt denkt.

cho_8

Bij de EP was de laatste track de instrumentale versie van ‘Misschien Wel Hé’. Hierdoor gaf Cho de kans aan anderen voor meer remixen. Uiteindelijk bleef het aantal dat online kwam behoorlijk beperkt. Dit verbaasde Cho niet: ‘’Om eerlijk te zijn denk ik dat veel grote namen denken als ze op een remix hadden moeten staan, ze op de originele hadden moeten staan. Ik heb echt de mensen gecheckt die ik tof genoeg vond. Dio, Jayh. Ronnie Flex door de shot op de originele track, Adje omdat hij zijn verse tijdens zijn verlof opnam. Ze zijn gewoon echt interessant.’’

Het echte werk komt nog
In de eerste week van januari vertrok hij Cho samen met zijn producer Spanker voor een paar dagen naar Londen. Daar bouwde hij het huis van zijn manager om tot een studio. ‘’Spanker gaat heel mijn nieuwe album produceren. We hebben vooral gewoon gechilld en tussendoor opzetjes gemaakt. Gers Pardoel en Reverse kwamen ook nog langs. Zij voegden ook zeker wat toe.’’ Het is wel de bedoeling dat er dit jaar of zeker volgend jaar een album komt.

Een jaar wachten op het nieuwe album is door de beloftes van Cho nog ver weg. Daarom heeft hij besloten voor de zomer nog een project uit te brengen. ‘’Ik wil gewoon zoveel mogelijk singles uitbrengen de komende tijd.’’ De hype rondom Cho zorgde voor hoge verwachtingen, terwijl hij een EP uitbracht met maar drie tracks. ‘’Mensen hadden wel zoiets van ‘Faka, Cho?’. De ‘Misschien Wel Hé’ EP was geen EP voor mij. In ‘’93’ beloof ik een EP en album. Die moeten allebei nog komen. Het is de bedoeling dat er wel een dingetje gaat uitkomen van minimaal zeven tracks.’’

Intussen werkt hij wel samen op singles en albums van andere artiesten. ‘’‘Dat Is Dat Ding’ met The Partysquad en Reverse kwam vorig jaar uit, maar binnenkort komt de officiële singlerelease en video. Childsplay brengt binnenkort ook iets uit waar ik op sta. Over de rest kan ik nog niks zeggen,’’ zegt hij twijfelend, maar lachend. ‘’Je gaat me in alle hoeken wel een beetje horen.’’

cho_5

Workshop, workshop
Cho heeft buiten zijn muzikale carrière ook andere ambities, waarvan hij vindt dat het de tijd is om ze ook te laten zien. ‘’Naast muziek ben ik veel bezig met New Vintage College. Dat is mijn eigen movement. Het is geen merchandise, maar wel een klein stukje kledinglijn. Ik wil daarvoor gaan designen vanaf nul, in plaats van logo’s op blanco T-shirts plakken. Fashion is iets wat ik altijd al leuk heb gevonden. Nu werk ik ook aan een jas samen met het merk Mason Garments.’’

Niet alleen het ontwerpen van kleding ligt op zijn pad. Hij doet ook graag iets voor anderen en wil laten zien dat hij ook gevoel heeft voor beelden. ‘’Workshops geven lijkt me heel vet om te doen. Dat heb ik al een paar keer gedaan. Misschien wil ik ook clips voor anderen regisseren. Het is nu de tijd om hier en daar wat bij te leren.’’

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

27 January

0 comments

Leave a Reply

Laat als eerste een comment achter

avatar
500
 
wpDiscuz