Dave Chappelle reageert op The Closer backlash

Dave Chappelle ligt al weken onder vuur om zijn Netflix-special The Closer. Hij zou transfobe comments gemaakt hebben en vervolgens zouden transgender medewerkers geëist hebben dat de show verwijderd wordt van Netflix. Er werd zelfs een staking georganiseerd en protesten rondom de wereld. Netflix-CEO Ted Sarandos is altijd achter de comedian blijven staan en weigert de special offline te halen.

Nu heeft Chappelle zelf eindelijk gereageerd op de ophef. Hij houdt vol dat hij achter zijn woorden blijft staan. Ook zegt hij dat hij, in tegenstelling tot wat de media zegt, nooit is uitgenodigd voor een gesprek met de transcommunity. Daarnaast benadrukt hij dat hij niet tegenover de LGBTQI+ gemeenschap staat, maar dat het gaat om wat hij wel en niet mag zeggen van bedrijven.

Dave claimt dat hij een documentaire heeft gemaakt rondom zijn George Floyd special en dat verschillende filmfestivals hem verteld hebben dat hij niet meer welkom is en dat filmhuizen niet meer met hem willen werken om de film uit te brengen. Hij heeft besloten om in tien steden viewings te houden van de documentaire. Check de beelden hier.