De broers Typhoon, Blaxtar & O-Dog praten bij DWDD over ‘Straight Outta Compton’

Gisteren is de film ‘Straight outta Compton’ over het ontstaan van rapgroep N.W.A., in Nederland in première gegaan. In de Verenigde Staten is het misschien wel dé filmhit van het jaar. Mathijs van Nieuwkerk sprak met de broers Typhoon, O-Dog en Blaxtar, over de rapgroep N.W.A. en hun biografische film.

Zo vertelden de broers dat N.W.A. niet alleen erg belangrijk was voor de hiphop, maar ook voor de zwarte bevolking van de Verenigde Staten. Met hun controversiële teksten haalden ze regelmatig het nieuws en raakten daardoor vaak in de problemen met justitie. Ook was er een rechts deel van de bevolking die tegen de rebelse rapgroep was.

De film draait om de levens van de rappers Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E en Mc Ren ondersteund door DJ Yella. Zij haalden hun inspiratie uit het harde leven in Compton, Los Angeles. In 1988 werd de groep bekend met het album ‘Straight Outta Compton’, Het werd een absolute hit en tevens de grondlegger van de Gangsta Rap in Amerika. De film laat de hoge pieken, maar ook zeker de diepe dalen van de rapgroep N.W.A. zien.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

4 September

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.