‘De Kassier: Een Monnie Album’ bestaat 5 jaar! Dit zijn de 5 beste tracks volgens ons

Het is alweer vijf jaar geleden dat Murda zijn debuutalbum ‘De Kassier’ uitbracht. Voordat Murda zijn derde single dropt kijken we nog even terug naar 5 jaar geleden.

Toen nog onder de naam Önder werkte hij samen met producer FS Green en dat bleek een gouden combinatie. De plaat werd goed ontvangen en bevatte dope samenwerkingen met onder andere Jiggy Djé, Hef, Dio, Sef, Kempi, Winne en Feis. Het was dan ook even wikken en wegen, maar we hebben uiteindelijk de (volgens ons) vijf tofste tracks op een rijtje gezet.

De Kassier was de tweede track op de plaat, maar diende eigenlijk als een soort intro waarop hij gelijk liet horen wat we konden verwachten op het album. Veel braggen en boosten op een toffe beat van FS en back up zang van Mr. VI. Het was tevens de eerste video van het album.

Een classic introductie van Jiggy Djé, de halve Nederlandse hiphopgame in de clip, nog een liedje over hoe dope hij zichzelf vindt, wat wil je nog meer?

Hoeveel soorten ‘Monnie’ ken je? Murda, Dio en Sef geven je les.

Als er iemand de definitie van ‘Lekker Bezig’ is, dan is het wel Spacekees. Samen geven ze je het gevoel dat je ook heerlijk bezig bent, ook al lig je in je boxer op de bank niks te doen.

FS Green sluit het album af met een beat met een heerlijke sample en Murda gaat gewoon ruim 2 minuten superlekker.