De Muzikale Trip van Kubus & Rico

Ruim een jaar geleden zochten de goede vrienden Rico en Kubus elkaar op. Even samen wat eten en praten over de muzikale toekomst. Van het één kwam het ander en voor ze het wisten hadden ze samen een nummer gemaakt. Dit klonk zo lekker dat de twee muzikanten besloten samen een EP te maken. “De ideeën bleven echter maar komen,” vertelt Rico. “Een EP zou veel te kort zijn geweest om al deze nieuwe creativiteit in te vangen. Daarom besloten we maar meteen een heel album te gaan maken.”

Het album, DMT, brengt voor beide artiesten uitdagingen met zich mee. Rico werkt op dit album bijvoorbeeld voor het eerst in zijn carrière zonder andere rappers. “Ik hoef nu dus geen concessies te doen, daar ben ik blij mee. Als tekstschrijver kan ik nu veel meer dan anders mijn grenzen opzoeken.” Ook voor Kubus is de samenwerking een nieuw avontuur. “Dit is echt een samenwerkingsproject. Het is Kubus en Rico. Het is gebruikelijk dat een producer een aantal beats naar een rapper opstuurt, die er dan een paar uitkiest. Deze keer ben ik echt samen met Rico het creatieve proces in gedoken. We zijn samen gaan passen, meten, puzzelen. DMT is daarmee een plaat geworden die een gevoel van ons allebei uitdrukt.”

Teaser 1e single ‘Vrij’:
[jwplayer config=”puna_topnotch” mediaid=”30052″]

DMT komt uit op vrijdag 2 september tijdens de speciale releaseparty in de Hedon in Zwolle. Deze is zo goed als uitverkocht, vandaar dat er op zaterdag 3 september een tweede show volgt. DMT verschijnt onder de vlag van de Fakkelteitgroep en wordt uitgegeven door Top Notch.

Tracklist van ‘DMT’:

1. Vrij
2. My level
3. Repelsteeltje
4. De Lift
5. Spookhuis
6. TBS
7. Piep Piep
8. De Freak De Flow
9. Zeepbubbel
10. Opties Ft. Sticks
11. Kraak
12. Flobber
13. DMT
14. Mag Ik
15. Antionette
16. Dubber
17. Scooby
18. Klim de bloem
19. Bahamas
20. Ouwe Broek
21. Zie Me

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

11 August

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.