Deze 10 artiesten hebben volgens Forbes de meeste potentie in HipHop

Forbes Magazine maakt elk jaar een lijst van HipHop Cash Kings, waarin wordt beschreven wie de best verdienende artiesten in hiphop zijn. Vrijwel elk jaar wordt die lijst aangevoerd door grote namen als JAY Z, Diddy en 50 Cent. Voor het derde jaar op rij maken ze ook een lijst met HipHop Cash Princes. In deze lijst staan de artiesten die jonger dan 30 zijn en al aardig wat verdiend hebben.

Dit jaar is de lijst samengesteld door Charlamagne Tha God, Atlantic Records’ Craig Kallman, Lovebug Starski en drie leden van de Forbes redactie. In de lijst vind je logische namen als Fetty Wap, Logic en Joey Bada$$, maar ook zeer opvallende namen als Little Simz, Lil Dicky en Young Dolph. De lijst is niet gebaseerd op vermogen, maar op potentie.

Boi-1da: Producer van onder andere Best I Ever Had en Headlines van Drake en The Blacker The Berry van Kendrick Lamar.
boi-1da

Dej Loaf: Kwam in 2014 in de scene met Try Me, waarmee ze vorig jaar een gouden plaat haalde. Bracht in 2015 haar AndSeeThatsTheThing EP uit.
dejloaf_meuhennessy

Fetty Wap: Werd ontdekt door een stagiaire van 300 Entertainment. Scoorde in 2015 een megahit met Trap Queen, wat hem 2 grammy nominaties opleverde. Bracht in hetzelfde jaar zijn debuutalbum uit.
fetty-wap-11-little-known-facts

G-Eazy: Doet uitverkochte shows over de hele wereld en bracht afgelopen jaar zijn tweede album When It’s Dark Out uit.
g-eazy-

Joey Bada$$: Bracht na een serie goed ontvangen mixtapes dit jaar eindelijk zijn langverwachte debuutalbum B.4.DA.$$ uit.
joey-badass

Lil Dicky: Mengt hiphop met komedie en bevindt zich daardoor in een unieke lane. Wist via Kickstarter 113.000 dollar op te halen om zijn debuutalbum te maken.
lildicky

Little Simz: Rapper uit Noord Londen die na een serie mixtapes in 2015 haar debuutalbum A Curious Tale of Trials + Persons in eigen beheer uitbracht. Wordt door Kendrick Lamar getipt als één van de beste van het moment.
littlesimz

Logic: Tekende in 2013 bij Def Jam op basis van zijn mixtapes en bracht vervolgens twee succesvolle albums uit. De laatste, uit 2015, verkocht 135.000 stuks in de eerste week. Staat op 30 april in de Melkweg in het kader van zijn wereldtour.
logic-b-and-w

Metro Boomin’: Producer uit Atlanta die hits produceerde voor onder andere Future, Drake, Travi$ Scott en Kanye West. Is mede verantwoordelijk voor het ongelooflijke succes van Future de afgelopen tijd.
metro-boomin

Young Dolph: Werkt samen met grote namen als 2 Chainz, Juicy J, Rick Ross en Jeezy. Is één van de weinige onafhankelijke artiesten met meerdere top 20 tracks tussen 2014 en 2016.
youngdolph

9 February