Deze artiesten maken dit jaar kans op een prestigieuze Edison Award

Gisteren en vandaag werden de genomineerden aangekondigd voor de opkomende Edisons Pop Award 2022. De Award wordt jaarlijks uitgereikt in de volgende categorieën: pop, rock, hiphop, dance, alternative, nieuwkomer, Hollands, Nederlandstalig, videoclip, song en album. De Awards worden dit jaar uitgereikt op 11 april in de AFAS Theater in Leusden.

Veel categorieën zijn al bekendgemaakt waaronder hiphop. Voor deze categorie is Frenna genomineerd voor zijn album “Highest”, wat meer dan 1 miljard streams heeft bereikt. Kevin met zijn album “Grote Versnelling” die vorig jaar de Edisons al won met het album “Animal Stories”. Als laatste voor deze categorie is Lijpe genomineerd met zijn album “Verzegeld”.

Naast deze drie hiphop genomineerden zijn er nog meer artiesten genomineerd voor andere categorieën. Zo is S10 genomineerd in de categorieën alternative en beste song door haar single ‘Adem Je In – Remix’ waar ze wordt bijgestaan door Kevin en Frenna. Jack Shirak genomineerd is voor zijn album “Talou” voor beste album en Sjaak genomineerd is voor beste video. Hij is genomineerd voor de video van “Trompetisto” die geregisseerd is door Rick Helmink.