Dit is waarom sporters moeten vrezen voor de vloek van Drake

Drake is groot sportliefhebber. De Canadees wordt regelmatig gespot bij basketbal-, tennis- of American Football-wedstrijden. Toch ziet de rapper zijn favoriete teams en spelers ook behoorlijk vaak verliezen. Op internet gaat zelfs het gerucht dat er een heuse Drake curse bestaat. Die gaat als volgt: zodra Drake zich op de foto laat zetten met een sporter dan is hij of zij vervloekt. Dat geldt ook als Drake het tenue of andere merchandise van een bepaald sportteam draagt, de club komt bijna gegarandeerd in zwaar weer terecht.

Inmiddels heeft de rapper al flink wat ‘vervloekingen’ op zijn naam, waardoor toeval bijna uitgesloten is.

Alabama Crimson Tide
Afgelopen maandag namen de studententeams van Clemson en Alabama het tegen elkaar op in het College National Football Championship, een soort mini-superbowl. De halftime show werd verzorgd door Lil Wayne en Imagine Dragons, maar belangrijker nog: een aantal dagen voor de finale wenste Drake de studenten van Alabama succes, terwijl hij een hoodie van het team droeg. De uitslag van de wedstrijd sprak boekdelen. Het team uit Alabama verloor kansloos met 44 tegen 16. Een zeer opvallende uitslag, want Crimson Tide had de afgelopen vier jaar slechts vier wedstrijden verloren. Bovendien bedroeg het puntenaantal waarmee het team uit Alabama verloor in totaal 29 punten. In de finale van afgelopen maandag was dat 28 punten. Alabama Crimson Tide is daarmee het meest recente slachtoffer van de Drake curse.

Conor McGregor
Een sporter die onlangs vervloekt is door Drake is Conor McGregor. De MMA-superster kreeg vlak voor zijn gevecht tegen de Russische Chabib Noermagomedov support van Drake. Het tweetal liet zich samen op de foto zetten terwijl Drake triomfantelijk de Ierse vlag (het geboorteland van McGregor) vasthield. In de strijd om de wereldtitel moest McGregor in de vierde ronde aftikken. Het was pas de vierde verliespartij van McGregor op het hoogste niveau.

Daniel Sturridge (Liverpool)
Ook voetbalclubs- en spelers ontkomen niet aan het Canadese gevaar. In 2014 verscheen er een foto van Drake met Liverpool-spits Daniel Sturridge. Waar de aanvaller in het seizoen 2013-2014 33 wedstrijden nodig had voor het scoren van 24 goals, ging het in de wedstrijden na de foto met Drake een stuk minder. De spits werd geteisterd door blessures, verloor zijn basisplaats bij Liverpool en werd uitgeleend aan West Bromwich Albion, waar hij ook geen blijvende indruk achterliet. In het mogelijke kampioenselftal van dit seizoen speelt Sturridge een zeer magere rol. Alles wijst erop dat Engeland een getalenteerde spits verloren is. En dat allemaal door een foto met Drake.

Odell Beckham Jr.
Ook Odell Beckham Jr, een getalenteerde wide receiver uit Baton Rouge werd vervloekt door Drake. De American Football-speler werd vrienden met Drake, maar brak enkele maanden daarna zijn been. Drake bezocht Beckham Jr. in het ziekenhuis, maar Beckham Jr. werd nooit meer de oude. Ter vergelijking: Het seizoen voordat Odell Beckham Jr de rapper ontmoette, eindigde de wide receiver op plek 8 van de 100 beste NFL-spelers van dat jaar. Het was zijn beste seizoen tot nu toe. Toeval? Wij denken van niet.

Serena Williams
In 2015 ging het hardnekkige gerucht dat Drake en Serena Williams een relatie hadden. Zo werden zij onder meer zoenend in een restaurant gespot. Sinds de vermeende verhouding van het tweetal won Serena ‘slechts’ twee grand slams. Voor het contact met Drake leek de sportlegende op weg te zijn om alle vier de grand slams (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open) te winnen. Bij het laatste grote toernooi van het jaar ging het mis. Serena werd uitgeschakeld in de halve finale. In de jaren daarop haalde de tennisster nooit meer het niveau van voor haar relatie met Drake.

Er zijn nog talloze voorbeelden te nemen waar Drake verantwoordelijk lijkt voor een grote berg sportieve malaise. Wat dacht je van de basketbalteams uit Kentucky en Miami, die flink slechter gingen presenteren nadat Drake zijn support uitsprak. Of neem quarterback Johnny Manziel. Johnny en Drake werden vrienden in 2012 en kreeg op Draft Day zelfs een shoutout. Sindsdien is het in rap tempo bergafwaarts gegaan met Manziel. De sporter kwam in aanraking met drank en drugs en werd meerdere keren aangehouden. Inmiddels speelt hij in Canada, waar het niveau stukken lager ligt dan in de Amerikaanse NFL.

Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.

10 January

X