Dit zijn de 5 beste HipHop/R&B duo’s

bey-jay
Een nieuw HipHop/R&B lijkt te zijn geboren nu 50 Cent en Chris Brown elkaar gevonden hebben. Inmiddels hebben ze samen de remix van I’m The Man uitgebracht en vanochtend verscheen de video van No Romeo No Juliet. Ze zijn uiteraard niet de eerste die rap en zang bij elkaar brengen, maar welke combinaties werken het beste? We verzamelden de vijf beste HipHop/R&B duo’s die meerdere keren met elkaar samenwerkten.

Ja Rule & Ashanti:
In 1999 kwam Ja Rule in de game met zijn debuutalbum Venni Vetti Vecci met de hit Holla Holla, maar hij brak pas echt door met zijn tweede album Rule 3:36. Hij mixte HipHop met R&B en dat werd goed opgepakt, dus besloot hij dat door te zetten op zijn volgende album Pain Is Love. Rond die tijd voegde Ashanti zich bij Murder Inc en samen maakten ze de megahit Always On Time. Op het debuutalbum van Ashanti stond deel 2 van het nummer, ook wel Leaving genoemd. Op Ja Rule z’n laatste succesvolle album The Last Temptation stond de samenwerking Mesmerize, die de nummer positie haalde. Ashanti bracht nog 2 albums uit onder Murder Inc, namelijk Chapter II en Concrete Rose. Op beide stond een track met Ja, maar Wonderful op laatstgenoemde was de meest succesvolle. Op dat nummer was ook R. Kelly te horen.

Beyoncé & JAY Z:
Beyoncé en JAY Z zijn veel meer dan een HipHop/R&B. Ze zijn inmiddels getrouwd, ze zijn ouders en succesvolle zakenmensen. Het begon echter in 14 jaar geleden met de track ’03 Bonnie & Clyde van The Blueprint 2. Die samenwerking beviel zo goed dat Bey Jay uitnodigde voor haar hit Crazy in Love en het nummer That’s How You Like It van haar debuutalbum Dangerously in Love. Op haar tweede album B’Day verscheen Hov op de tracks Deja Vu en Upgrade You en zeven jaar later verscheen hij op de hitsingle Drunk In Love van haar album Beyoncé. Andersom stond Bey haar man bij op de track On The Run van zijn album Magna Carta Holy Grail en momenteel doen de geruchten de ronde dat het koppel een gezamenlijk album gaat uitbrengen.

Drake & Rihanna:
Twee van de grootste artiesten op dit moment zijn Drake en Rihanna en laten die twee het nou ook goed kunnen vinden. Vlak nadat Drake zijn debuutalbum Thank Me Later had uitgebracht werd hij uitgenodigd door Rihanna om samen te werken en het resultaat was de track What’s My Name? van haar album Loud. Wat volgde was een nieuwe samenwerking Take Care op Drizzy z’n gelijknamige album. De track werd een hit en wordt tot op de dag van vandaag volop gedraaid in de clubs. Eerder dit jaar scoorde Rihanna één van de grootste hits van het jaar met Work en ook daarop wordt zij bijgestaan door Drake. De volgende hit staat alweer klaar, want op Views werken de twee ook samen op het nummer Too Good en ze zijn nog lang niet op het einde van hun carrières.

Chris Brown & Tyga:
Voordat Chris Brown en Tyga ooit samengewerkt hadden, kwamen ze elkaar al regelmatig tegen in de studio bij Lil Wayne. Op een dag in 2010 stelde Breezy voor om samen muziek op te nemen en de eerste twee nummers die daar uit kwamen waren Holla At Me en All the Girls Love. De samenwerking beviel zo goed dat ze in een week tijd een hele mixtape maakten. Fan of a Fan werd een groot succes met singles als Deuces en Ain’t Thinking About You. Chris verscheen daarna op de track For The Fame op het album Careless World: Rise of the Last King en later op For The Road van Hotel California. Samen met Lil Wayne scoorden Breezy & Tyga de grootste hit van 2014 met de clubbanger Loyal en uiteindelijk brachten ze vijf jaar na de mixtape, Fan of a Fan: The Album uit met onder andere Ayo en Bitches & Marijuana.

Kanye West & John Legend:
Het laatste duo is minder traditioneel dan de vorige duo’s, maar ook Kanye West en John Legend zijn een succesformule samen. Voordat John Legend zijn debuutalbum uitbracht leverde hij al bijdrages aan verschillende tracks van Kanye. Zo was Legend op maar liefst zeven tracks te horen op College Dropout (We Don’t Care, Graduation Day, Jesus Walks, Never Let Me Down, Spaceship, Last Call en The New Workout Plan) en werkten ze samen op Selfish van Slum Village. Een jaar later bracht John Legend zijn album Get Lifted uiten behalve de meeste producties, nam Kanye ook een verse voor zijn rekening op de derde single Number One. In 2006 was John Legend te horen op Hey Mama en Celebration van Late Registration en samen verschenen ze op Grammy Family van DJ Khaled. Ook op Graduation was John Legend te horen, namelijk op Good Life en The Glory en op Legend z’n album Evolver deed Kanye mee op It’s Over. Uiteraard kon de zanger niet ontbreken op My Beautiful Dark Twisted Fantasy en deed zijn ding op All of the Lights en Blame Game. Het ziet ernaar uit dat de twee voorlopig nog blijven samenwerken.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

23 June

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.