Dit zijn onze top 10 momenten van Winne

Winne was een van de Nederlands succesvolste rappers toen hij in 2009 zijn So So Lobi tape uitbracht. Vandaag viert de Rotterdammer zijn 43ste verjaardag en om de rapveteraan in het zonnetje te zetten hebben we op het Puna kantoor besloten om 10 mooie momenten van Winne op een rijtje te zetten. De rapveteraan bracht eind vorig jaar het langverwachte vervolg uit van zijn So So Lobi mixtape waarop hij wederom de samenwerking aanging met het Amsterdamse kledingmerk Patta. Bekijk onze top 10 hieronder.

Lotgenoten is volgens ons de beste track van Winne. Het beladen nummer bevat onder andere een verse waarin de Rotterdammer zich richt aan zijn beste vriend Feis.


Ook het nummer ‘Begrijp Me Niet Verkeerd’ waarderen we enorm. De verse die rechtstreeks uit het hart komt met daarbij de vocals van Mr. Probz maakt de track compleet.

Deze 101barz sessie is volgens ons misschien wel de beste 101Barz sessie ooit. “Ik blowde een blow..Was stoned, kon groter denken Dacht bij mezelf: ‘ben ik gedoemd om in de goot te zwemmen?’
Ik droomde ff dat ik droomde ff..Stopte met blowen, begon aan m’n droom te werken.”


Dit is voor ons een speciaal nummer. Op de track horen we namelijk voor het eerst een ‘boze’ Winne.


Dit nummer zorgde er mede voor dat de stad Rotterdam op de kaart werd gezet en al kom je niet uit Rotterdam dan heb je nog geen reden om te haten op deze track.


“Schrijf lines en krijg de liefde, maar boys blijven beefen, proberen op mij te schieten.” Deze Lijn 5 sessie is voor ons misschien wel de hardste sessie ooit.

Winne, Fresku, Typhoon & Akwasi – Dit was destijds de hardste line-up in de scene.

“Genietend van het moment en daarom rollen wij zo en nadert het eind zo, maar fuck it het zij zo”

Winne levert een geweldige bijdrage op het nummer Haat & Verraad van Kempi. “Wie een graf graaft voor Winne, die mag er zelf in gaan liggen”

We sluiten ons lijstje af met het legendarische nummer ‘Superman’ en tevens de eerste single van het debuutalbum ‘Hard van Buiten, Gebroken van Binnen’ van Feis.