Dit zijn volgens ons de acts die het gaan maken in 2017

Nu 2016 bijna achter de rug is, kijken we graag terug op het afgelopen jaar. Zo zag je al wat onze favoriete projecten van het jaar zijn en welke tracks volgens ons niet genoeg waardering hebben gekregen. Vandaag is het tijd om vooruit te kijken ipv achteruit. Wie gaan het maken in 2017?

Natuurlijk verwachten we veel van grote namen als Ronnie Flex, die zijn album gaat uitbrengen, Broederliefde, die Het Kasteel plat gaan spelen, en SFB, die zich opmaken voor Reset The Levels 3. Daarnaast zijn we echter ook benieuwd wat de nieuwere namen ons dit aankomende jaar gaan brengen. We hebben 5 acts uitgekozen die volgens ons gaan doorbreken in 2017.

5. Zack INK
Zack INK draait al een tijdje mee, maar gaat nu ook steeds betere muziek uitbrengen. Ondanks een enigszins rommelige release van zijn album 700 Stories, wordt de plaat nog regelmatig gedraaid hier op kantoor. We zijn er van overtuigd dat hij nog meer kan dan hij tot nu toe heeft laten zien. De combinatie van straatraps en goede refreintjes zorgt ervoor dat we geloven dat 2017 het jaar kan worden waarin de rest van Nederland eindelijk gaat zien wat Zack INK kan.

4. Lil MG
Lil MG heeft een prima eerste jaar achter de rug. De rapper uit Almere opende 2016 met de release van zijn 3D EP, werd vervolgens geselecteerd als één van de Encore Freshmen en tekende bij Bravoure Music. Ondertussen verscheen er aan de lopende band nieuwe muziek en stond hij op onze 10 Jaar Puna EP. We verwachten dat hij aankomend jaar gaat doorbreken.

3. Eves
De eerste keer dat we van Eves hoorden is alweer een paar jaar geleden, toen HPF en SFB nog vaak samenwerkten. Dit jaar zou de rapper uit Amsterdam Zuid Oost als onderdeel van De Fellas de No Fuckboys Allowed EP uitbrengen, maar die laat nog op zich wachten. Wel kwamen er een aantal singles voorbij waarbij De Fellas naam wisten te maken, zoals Mazzeltov en VakkenVullen. Voor ons steekt Eves er bovenuit en wij denken dat hij ook solo ver gaat komen. Zo hoorden we hem al voorbij komen op Uitkijk van Mula B & Louis, Paraplu van Frenna en Ik Fok Met Jou van Hef. We denken dat we dat in 2017 nog veel vaker gaan meemaken en dat hij na No Fuckboys Allowed aan zijn solowerk kan werken.

2. Pietju Bell
Jaren geleden verscheen Pietju Bell op de track Woensel van de New Kids soundtrack en toen verdween hij weer. Dit jaar dook hij echter weer op en niet onverdienstelijk. Zo bracht hij de track Poesie uit, voordat hij op Testosteronbommen van Braz verscheen en zijn eerste officiële single Als Je Wist Dan Je Weet dropte. Met name die single maakte zoveel indruk dat er in 2017 weleens een hele belangrijke rol weggelegd kan zijn voor Pietju Bell.

1. Jozo
Wat ons betreft wordt 2017 het jaar van Jozo. Hij maakte direct indruk met zijn eerste singles Erin Eruit en 9 Congos en leverde een sterk debuutproject af met Fast. Hij deed vrijwel alles in z’n eentje op de tape en kreeg enkel hulp van Mula B en Lijpe op de remix van zijn eerste single. Hij stond vervolgens op Appelsap en 10 Jaar Puna in de Melkweg en brak daar eigenhandig de tent af. Het ziet er wat ons betreft naar uit dat alles open ligt voor de jonge rapper om het in 2017 te gaan maken.

0 comments

Leave a Reply

Laat als eerste een comment achter

avatar
500
 
wpDiscuz