Docu ‘Now What’ over Kyteman opkomst

Zaterdag 19 november gaat de documentaire Kyteman. Now What? in première. Een documentaire van Menna Laura Meijer over muzikant Colin Benders, beter bekend als Kyteman. In 2009 werd Colin Benders in één klap beroemd met zijn hiphoporkest Kyteman. Hij overrompelde en overwon Nederland met zijn optredens en album ‘The Hermit Sessions’. Toch besloot Kyteman in december 2009 zijn laatste concert te geven.

Regisseur Menna Laura Meijer volgt in deze documentaire de onrustige creatieve zoektocht van Colin Benders naar nieuwe muziek. Zo vraagt zij zich af waarin voor hem de bron van zijn muziek ligt. De film geeft een indringend beeld van de muzikant. Benders is compromisloos in zijn kunstenaarschap en durft, met ogenschijnlijk gemak, groots te denken. Maar de dagelijkse praktijk, het geld en de organisatie, laten zich niet zo makkelijk in banen leiden en staan vaak in schril contrast met de plannen en idealen van de muzikant.

De documentaire is officieel geselecteerd voor de IDFA Play Competition for Music Documentary. Zaterdag 19 november vindt de wereldpremière plaats in Tuschinski te Amsterdam en vanaf 1 december is de documentaire te zien in de filmtheaters.

3 November

X