Drake gaat platina en noemt zichzelf ‘de Canadees die alle Amerikanen boos maakt”

Als je Drake, om wat voor reden dan ook, niet mag, zijn het zware tijden voor je. Behalve het feit dat hij redelijk onverwachts als (voorlopige) winnaar uit de strijd met Meek Mill komt, is hij ook commercieel on top of the game. Hij bracht in februari uit het niets de plaat ‘If You’re Reading This It’s Too Late’ uit en inmiddels zijn er ruim 1 miljoen stuks van verkocht.

In het huidige klimaat van de muziek industrie is dit natuurlijk een geweldige prestatie. De rapper is dan ook de eerste artiest die platina heeft gehaald met een project dat in 2015 is uitgekomen. Alleen Taylor Swift verkocht meer albums dit jaar, maar haar album ‘1989’ kwam vorig jaar al uit en staat inmiddels op ruim 5 miljoen stuks.

Het is voor Drake alweer het vierde project op rij dat de platina status behaalt na ‘Thank Me Later’, ‘Take Care’ en ‘Nothing Was The Same’. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe album ‘Views From The 6’ en ik zou er niet vreemd van opkijken als ook die plaat meer dan een miljoen stuks verkoopt.

Voordat het nieuws naar buiten kwam stond Drake op het podium bij Squamish Festival in British Colombia. Daar ging hij door een hele rij hits heen en uiteraard keken mensen uit naar eventuele shots richting Meek Mill. Het enige dat hij gezegd schijnt te hebben, is dat hij de Canadees is die alle Amerikanen boos maakt. Dat is ook niet zo gek als je kijkt welke artiesten allemaal albums hebben uitgebracht dit jaar en Drake de enige is die de platina status heeft gehaald in Amerika.

Platinum off the tape. Views up next. Thank you once again. ????6⃣

A photo posted by champagnepapi (@champagnepapi) on

11 August