Eves Laurent bekent betrokkenheid bij plofkraak in Duitsland


Eves Laurent werd eerder dit jaar gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een plofkraak in Mainz, Duitsland. In de nacht van 3 op 4 mei werd daar een geldautomaat opgeblazen met gasflessen. De daders vluchtten weg in een gestolen Audi en na het volgen van een oliespoor kon de politie Eves en zijn medeverdachte aanhouden.

Tijdens de eerste zitting in de zaak zou Eves tegen de rechter verklaard hebben dat dit zijn eerste plofkraak was en hij het had gedaan om aan geld te komen voor een ziek familielid aldus bronnen van Het Parool. Hij zou op internet gezocht hebben hoe hij een plofkraak kon plegen en heeft dit toen uitgevoerd.

Tijdens de eerste dag van het proces heeft Eves een bekennende verklaring afgelegd. Hij zou met een koevoet de geldautomaat opengebroken hebben en het ontstekingslont geplaatst hebben waarna zijn mededader de gasflessen aansloot. De zaak zal vermoedelijk tot eind november duren en de strafeis wordt komende weken verwacht.

Vlak voordat Eves gearresteerd werd bracht hij zijn succesvolle soloproject Rosé uit en afgelopen verscheen hij nog op het nieuwe album 10 van Jayh.

Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.

31 October

X