Faberyayo komt met eerste solo mixtape op 31 juli

Op 31 juli presenteert Faberyayo (De Jeugd van Tegenwoordig, Le Le ) in de Amsterdamse Bitterzoet zijn eerste solo mixtape. Op Het Grote Gedoe geeft hij een inkijkje in het opwindende maar soms ook vermoeiende leven van een Nederlandse hiphop-playboy.

Pepijn ‘Faberyayo’ Lanen wilde zelf vooral graag een mixtape omdat hij altijd al zijn eigen mixtape hoesje wilde. “Met aan de ene kant de hoofden van Biggie en Tupac en aan de andere Lange Frans en Brainpower.” In eerste instantie wilde hij met Nederlandse mc’s rappen op Amerikaanse beats, maar dat duurde allemaal te lang. “Op een gegeven moment had ik thuis ook een microfoon. Toen dacht ik: gewoon beginnen, we zien wel waar het schip strandt.”

Uiteindelijk is het vooral Faberyayo zelf die aan het woord is op de ruim een uur durende collectie. Vieze Fur (Sexy Boy – op de beat van Air), Willem van The Opposites (Miss Piggy), Sef en Spacekees (de Skileraarbruin-trilogie) en Lil Vic Creze (die de tape ook mixte) zijn ook te horen. De produkties zijn onder meer van Tom Trago, Willie Wartaal, Benny Sings, Rimer London en Piet Parra.

De tape zal op 31 juli te downloaden zijn bij patta.nl en op hetgrotegedoe.nl. Het artikel kun je verder lezen op 3voor12.nl

Bron: 3voor12

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiƫle playlist op Spotify.

19 July

1 comment

One response to “Zwart Licht – Koningsdag ft. Winne”

  1. BestDamaris says:

    I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month
    because you’ve got high quality content. If you want to know how to make
    extra money, search for: Ercannou’s essential tools best adsense alternative

Leave a Reply

Your email address will not be published.