Famke Louise wint kort geding tegen Roddelpraat

Begin januari spande Famke Louise een kort geding aan tegen Roddelpraat presentatoren Jan Roos en Dennis Schouten. Famke sleepte het programma voor de rechter vanwege een onuitgebrachte track die hun gebruikte in een aflevering en eiste de video offline te halen. Het desbetreffende nummer zou volgens de hosts van Roddelpraat een disstrack zijn in de richting van Ali B. Ook beweerden Jan Roos en Dennis Schouten in de aflevering dat Famke Louise misbruikt zijn door de voormalige The Voice coach.

De rechter heeft uitgesproken dat de Roddelpraat presentatoren zich schuldig hebben gemaakt aan auteursrechtinbreuk en onrechtmatig handelen. De video en het promotiemateriaal moet verwijderd worden van hun social media en ze moeten een rectificatie plaatsen. In deze rectificatie staat dat verschillende uitlatingen uit de uitzending onjuist en ongegrond zijn.

Voor iedere dag dat de presentatoren van Roddelpraat niet voldoen aan de bovenstaande eisen, geldt een dwangsom van 10.000 euro per persoon per dag. Ook moet Roddelpraat de juridische kosten die door Famke Louise zijn gemaakt vergoeden.

Famke Louise heeft zojuist gereageerd op de uitspraak via haar Instagram Story. De zangeres laat onder meer weten dat ze blij is dat ze door de rechter in het gelijk is gesteld. Bekijk haar volledige reactie hieronder.