Feyenoord en Leeds United bevestigen recordtransfer Sinisterra

Feyenoord maakt de tweede flinke klapper van de transferzomer. Na Malacia, die voor 15-17 miljoen naar Manchester United is vertrokken, is het nu de beurt aan Luis Sinisterra. De Colombiaanse international vertrekt voor een vast bedrag van 25 miljoen dat met bonussen kan oplopen tot 30 miljoen naar Leeds United. Daarmee vermorzelt Feyenoord hun laatste transferrecord van Dirk Kuijt, die in 2006 voor 18 miljoen de overstap naar Liverpool maakte.

Sinisterra moet in Leeds de opvolger worden van Raphinha die waarschijnlijk naar Barcelona of Chelsea zal gaan. Sinisterra laat weten blij te zijn met de overstap: “Het was altijd al mijn droom om in de Premier League te spelen en nu ben ik daar heel dicht bij. Ik hoop mijn vorm van vorig seizoen hier door te kunnen trekken en ik wil eigenlijk nog meer doen voor de club en de fans.”

Met de twee transfers haalt de Rotterdamse club dus minimaal 40 miljoen euro binnen, dat voor iets meer ruimte in het transferbudget zorgt. Zo zal er waarschijnlijk nu doorgeschakeld worden op Italiaans international Wilfried Gnonto van FC Zurich.